13 Δεκ 2016

4.000 «υγιείς» προσλήψεις

Σε πείσμα και προς απογοήτευση όλων όσων ήθελαν το σχέδιο να ναυαγεί και επιχείρησαν να καθυστερήσουν με κάθε τρόπο την προώθηση της διαδικασίας

   Δεν έλειψαν τους τελευταίους μήνες αυτοί που αμφισβήτησαν την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην υλοποίηση της δέσμευσης για την κάλυψη 4.000 θέσεων στις υγειονομικές δομές της χώρας.
   Δεν έλειψαν κι εκείνοι που, με αρκετή δόση χαιρεκακίας, έσπευσαν να προεξοφλήσουν τη διάψευση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για τις προσλήψεις στον χώρο της Υγείας μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες που στέρησε από το Δημόσιο τα σχετικά κονδύλια.
   Σε πείσμα όλων αυτών και προς απογοήτευση όσων επιχείρησαν να καθυστερήσουν με κάθε τρόπο την προώθηση της διαδικασίας, τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ “άνοιξαν” χθες το μεσημέρι την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν, έως τις 22 Δεκεμβρίου, να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για την κάλυψη των 4.000 θέσεων εργασίας.
   Αθόρυβα αλλά μεθοδικά, τα δύο υπουργεία εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κονδύλια και να κάνουν πράξη τη δέσμευση της κυβέρνησης, κόντρα στους μάντεις κακών που ήθελαν το σχέδιο να ναυαγεί. Αποτελεί πλέον γεγονός πως, το 2017, 4.000 μακροχρόνια άνεργοι θα ενταχθούν σε ένα δίκαιο εργασιακό περιβάλλον με τις αμοιβές, τα επιδόματα και τα δικαιώματα που ο νόμος προβλέπει παρά το ασφυκτικό πλαίσιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας που τα τελευταία χρόνια έχει επιβληθεί στον τόπο.
   Είναι γεγονός πως τα βήματα που γίνονται -μικρά ή μεγάλα- στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους διέπονται από τη λογική της προστασίας των εργαζόμενων και όχι με την αναπαραγωγή ενός σαθρού μοντέλου ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Με πρωταρχικό κριτήριο τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων, και μόνο έτσι, μπορεί κανείς να κάνει λόγο για χτύπημα στην ανεργία, αλλά και να ενισχύσει ουσιαστικά το κράτος πρόνοιας, που συστηματικά αποδομήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
   Η αλλαγή της μορφής του προγράμματος κάλυψης θέσεων στον χώρο της Υγείας, που τα δύο υπουργεία κατάφεραν να πετύχουν, ήταν ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, που θα πρέπει να έχει συνέχεια και να ακολουθηθεί με συνέπεια στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.