7 Δεκ 2016

Τελικά, τι απέγινε με τους 2.500 (?) "εγκλωβισμένους" μαθητές στην Κρήτη;

Τα κανάλια ξέχασαν να μας... ενημερώσουν!

   Διαχρονικά, όποτε κάνει απεργία η ΠΝΟ και δένουν τα πλοία στα λιμάνια, τα κανάλια τα πιάνει ο πόνος. Παλιότερα, επί κυβερνήσεων, που, για να το πω κομψά, είχαν "δίαυλο επικοινωνίας" με τους καναλάρχες, ο πόνος ήταν για τα αγροτικά προϊόντα που σαπίζουν στα φορτηγά και για το αντεθνικό πλήγμα στη βαριά βιομηχανία της χώρας τον τουρισμό. Και καλούσαν τις κυβερνήσεις τους να κάνουν επιστράτευση, τα ΜΑΤ να καταλάβουν τους καταπέλτες των πλοίων, να λυθεί η πολιορκία, βρε αδελφέ.
   Τώρα, που οι ιδιοκτήτες των καναλιών ακούν κυβέρνηση Τσίπρα και βγάζουν αφρούς, άλλαξε το τροπάριο. Πάλι τους έχει πιάσει ο πόνος, αλλά από την ανάποδη. Τώρα το πρόβλημά τους δεν ήταν τι θα κάνει η κυβέρνηση για να "σπάσει" την απεργία. Δεν μπορούν να ζητήσουν και επιστράτευση, βλέπετε, μιας και αυτή η κυβέρνηση κατάργησε την πολιτική επιστράτευση ως "όπλο" κατά των απεργιών.
   Τώρα το πρόβλημά τους ήταν τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα παιδιά που είχαν πάει σχολικές εκδρομές στην Κρήτη και είχαν "εγκλωβιστεί" στο νησί. Συγκεκριμένα, οι 1.000 μαθητές (2.500 έλεγαν τα κανάλια για να "φουσκώσουν" το πρόβλημα, αλλά δεν πειράζει, μικρό το κακό) ήταν να αναχωρήσουν από το νησί το βράδυ της Κυριακής, οπότε και ολοκληρωνόταν η πενθήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη, αλλά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, παρέμειναν στο νησί.  
   Μα τι κάνει η κυβέρνηση; Αφήνει 2.500 μαθητές "όμηρους" στην Κρήτη; Δεν αναλογίζεται τα έξοδα των γονέων; Πού θα βρουν οι γονείς τα χρήματα να πληρώσουν τις επιπλέον μέρες στα ξενοδοχεία; Μα, τελείως αναίσθητοι πια; Οι άχρηστοι, οι ανίκανοι...
   Και τα έλεγαν αυτά, ενώ η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε προχωρήσει σε επαφές, σε συνεννοήσεις και στο σχεδιασμό της λύσης. Και μόλις δόθηκε η λύση το πρωί της Τρίτης, "ξέχασαν" να πουν την είδηση!!!
   Κιχ, κουβέντα, τίποτα, άχνα...
   Κι έτσι, μόνο οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους γνωρίζουν. Όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έμεινε με την εντύπωση της αδιαφορίας, της αναλγησίας, της κακιάς κυβέρνησης κλπ κλπ κλπ
   Ακούστε λοιπόν την είδηση:

Για τη μεταφορά των μαθητών από την Κρήτη 
(ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών)
   Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να συντονιστεί η όλη προσπάθεια ενημέρωσης, εύρεσης και μετακίνησης των μαθητών.
   Συγκεκριμένα:
   1.Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη απόφαση για την μη καταβολή τελών στις πτήσεις που θα γίνουν για τη μεταφορά των μαθητών στις εστίες τους.
   2. Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και η συμφωνία με τις 3 ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από το νησί."

   Κι έτσι, σήμερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής των μαθητών, με δωρεάν πτήσεις. Φαντάζομαι, πως, αν πουν απόψε τίποτα στις ειδήσεις, θα είναι κάτι του στυλ: "Και, γιατί δεν προχώρησε σε επίταξη των αεροσκαφών, να φύγουν από χθες; Γιατί αυτή η αργοπορία;" Όχι; Τι λέτε εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.