13 Δεκ 2016

Τι "ξέχασαν" να μας πουν τα κανάλια τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η επανέναρξη των επαφών με τους θεσμούς, η δεύτερη αξιολόγηση, οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου, η εισβολή των χρυσαυγιτών σε εκδήλωση στην ΕΣΗΕΑ, ο εκρηκτικός μηχανισμός στο υπουργείο Εργασίας...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές:


Βουλή: Με τη διαδικασία του επείγοντος η συζήτηση του νομοσχεδίου για ΕΦΚΑ και επέκταση κοινωνικού επιδόματος
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, υπεραμυνόμενη του επείγοντος, επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδας οι οποίες θα έχουν οφέλη από 1/1/2017 και σε αυτό εμπεριέχονται 3 μεγάλες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις: η λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης, η επέκταση του κοινωνικού επιδόματος και ρυθμίσεις για συνταξιούχους και ασφαλισμένους. (αναλυτικά)

ΕΡΓΑΝΗ: 125.128 νέες θέσεις εργασίας το 2016
Την υψηλότερη επίδοση πρώτου ενδεκάμηνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2016. (αναλυτικά)

Ε. Αχτσιόγλου: Πρώτη προτεραιότητα η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας
Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη και τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο. (αναλυτικά)

Κατατέθηκε τροπολογία για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους
Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης, των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85)», που αφορά την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους. (αναλυτικά)

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη το πρόγραμμα θα ανοίξει και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm». (αναλυτικά)

Το 2017 θα παραχωρηθούν οριστικά 11.500 εργατικές κατοικίες του πρώην ΟΕΚ
Στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία οριστικής παραχώρησης 11.500 εργατικών κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, που βρίσκονται σε 150 διάσπαρτους οικισμούς σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η μελέτη του ζητήματος από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επίλυση ενός προβλήματος που χρονολογείται από το 1978. (αναλυτικά)

Παρέμβαση Ευρωπαίων Πρασίνων στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά στην Ελλάδα
Ειδική Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη (αναλυτικά)

Β. Αποστόλου στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας: Ενίσχυση των αγροτών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Την ενίσχυση των αγροτών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ζήτησε σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας ο Υπουργός κ. Αποστόλου. (αναλυτικά)
 

Οι βασικές καινοτομίες του νομοσχεδίου για το πλαστικό χρήμα
Από 10% εως 20% το οριο δαπανών για αφορολόγητο με κάρτες - Κοντά στο 50% ο φορολογικός συντελεστής για τα αδήλωτα εισοδήματα που εμφανίζονται. (αναλυτικά)

Ξεμπλοκάρουν 70.000 επικουρικές και εφάπαξ
Την απονομή 40.000 συντάξεων που εκκρεμούν και 30.000 εφάπαξ «δείχνει» ο πρώτος προϋπολογισμός του νέου Υπερταμείου. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών προϋπολογίζει για το 2017 έσοδα 6,13 δισ. και έξοδα 5,87 δισ. Στο μισό δισ. έφτασε το 2016 η ρευστοποίηση της κινητής περιουσίας του. (αναλυτικά)

Από σήμερα έως τις 22/12 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης των 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην Υγεία
Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων. (αναλυτικά)

Στις 31 Δεκεμβρίου αρχίζει η διαδικασία παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό Δημόσιο
Μία ημέρα πριν από την εκπνοή του 2016 αρχίζει η διαδικασία της επίσημης μεταβίβασης του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το ελληνικό Δημόσιο. Τελετή παράδοσης του έργου προγραμματίζεται να διοργανωθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2017. (αναλυτικά)

Επιχορήγηση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης με 1.168.000 ευρώ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση "πρόκειται για θεραπευτικές μονάδες ψυχικής υγείας, αλλά και ταυτόχρονα οικονομικές μονάδες, που επιδιώκουν την κοινωνικοοικονομική και επαγγελματική αποκατάσταση των μελών τους, μέσω της εργασίας τους, προωθούν την κοινωνική αλληλεγγύη και οδηγούν την τοπική οικονομία σε εναλλακτικές λύσεις". (αναλυτικά)

Νέο εποχή για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σε αναζήτηση λύσης για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά αδιέξοδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών βρίσκεται η διοίκηση του οργανισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος για το διάστημα Δεκέμβριος 2016- Ιούνιος 2017, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου. (αναλυτικά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.