11 Νοε 2016

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για το ποδόσφαιρο: Καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν θα γίνουν ανεκτά. Μέχρι εδώ! - VIDEO

Οι 4 βασικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Πολιτεία κατ΄εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

   Το μήνυμα ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», «μέχρι εδώ», έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τους συναρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού» και έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να επανέλθει το ποδόσφαιρο στην ομαλότητα
   Ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε τις 4 βασικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Πολιτεία, κατ΄εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν τα φαινόμενα βίας υπάρχει ο τρόπος να μην αγωνιστούν οι ομάδες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.


   Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε μετά τη σύσκεψη -όπου συζητήθηκαν τα φαινόμενα αυτά «στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία»- ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση».
   Υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού:
      1) Τη διεξαγωγή των ερευνών για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.
      2) Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιαδήποτε παιχνίδι θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί.
      3) Αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.
      4) Η κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
   «Εάν αυτό με τις κινήσεις αυτές δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε», συνέχισε, «τότε ας γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
   Ο κ. Βασιλειάδης είπε ακόμη ότι «το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα» και τόνισε: «ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν εν είδει παρακράτους μέσα στη συντεταγμένη πολιτεία. Μέχρι εδώ».
   Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.