21 Νοε 2016

Όταν ο Κικίλιας έλεγε ότι δεν πρέπει να δίνονται χρήματα στους φτωχούς για να μη γίνονται... τεμπέληδες - VIDEO

Ενδεικτική της αντίληψης της Ν.Δ., που προεξοφλεί πλήρη ισοπέδωση της κοινωνικής πλειοψηφίας (ήδη καθημαγμένης από τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών)

   Επί τη ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων (με επίσημη, μάλιστα, τελετή παράδοσης - παραλαβής και με τηλεοπτική κάλυψη!!!) από το νέο εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, θυμόμαστε μία, όχι πολύ παλιά του δήλωση, για τη στήριξη των αδυνάτων και τα «κομμουνιστικά κόμπλεξ» της αναδιανομής του πλούτου.
   Η στήριξη των φτωχών στρωμάτων και η αναδιανομή του πλούτου είναι «μαρξιστικό κόμπλεξ που ποινικοποιεί το κέρδος. Οι φτωχοί έτσι δεν έχουν κίνητρο να συνεισφέρουν στην οικονομία»: Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε επαναλάβει το γνωστό νεοφιλελεύθερο κλισέ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Η στήριξη λοιπόν της πληττόμενης κοινωνίας και του φτωχοποιημένου κόσμου και η μίνιμουμ αναδιανομή, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια, κάνει τους φτωχούς… αδρανείς και τεμπέληδες!


   Η παραπάνω απόφανση είναι ενδεικτική της αντίληψης του ανθρώπου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχρισε εκπρόσωπο Τύπου στη σκιώδη του κυβέρνηση. Μια αντίληψη που προεξοφλεί πλήρη ισοπέδωση της κοινωνικής πλειοψηφίας (ήδη καθημαγμένης από τις πολιτικές λιτότητας των τελευταίων ετών) σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει ξανά την κυβερνητική εξουσία. Προεξοφλεί επίσης την (αντ)επίθεση της ΝΔ και του κοινωνικοοικονομικού μπλοκ δυνάμεων που εκπροσωπεί στις δυνάμεις της εργασίας και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα στο όνομα της «παραγωγικότητας» και της καταπολέμησης της ανεργίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, ήταν και η πρόσφατη, θατσερικού τύπου «ανάλυση» του Κυρ. Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την οποία «όταν ερχόμαστε και λέμε ότι θέλουμε συντάξεις διότι ο παππούς στηρίζει το εγγόνι, είναι μια τεράστια στρέβλωση, ότι το εγγόνι πρέπει βασικά να υποστηρίζει τον παππού κι όχι ο παππούς το εγγόνι»...
   Πέραν των... ασκήσεων θατσερισμού, ο Β. Κικίλιας, ακόμα πιο πρόσφατα, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, «πρόλαβε» να ρίξει (ακροδεξιό) λάδι στη Χίο, υιοθετώντας τη ρητορική και τις ανακρίβειες των ακροδεξιών του νησιού. Δικαιώνονται, ως εκ τούτου, όσοι χαρακτηρίζουν τη νέα ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη (και τη σκιώδη του κυβέρνηση) ως ένα «ιδανικό» μείγμα νεοφιλελεύθερων με σαμαρικής προέλευσης σκληρούς δεξιούς, στον αντίποδα του «φιλελεύθερου» και μετριοπαθούς προφίλ που είχε παλαιότερα καλλιεργήσει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Κι όλα αυτά, όταν ο προϋπολογισμός του 2017 αποτυπώνει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος από τους ισχυρότερους στους πιο αδύναμους.


   Είναι προφανές ότι ο Κικίλιας, ο Μητσοτάκης, η Ν.Δ. και οι περί αυτών προτιμούν την κλεψύδρα... ανάποδα, όπως ήταν τόσα χρόνια και απομύζησαν την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.