9 Νοε 2016

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του MEGA στα γραφεία Ψυχάρη - Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη

- Γι αυτούς τους εργαζόμενους δεν θα κλάψουν Τατιάνα και Μένιος
- Δεσμεύεται η ταινιοθήκη του MEGA υπέρ των τραπεζών

   Επί μήνες ακούμε το "γοερό κλάμα" των ιδιωτικών καναλιών, που σκίζουν τα ρούχα τους από ιερή αγανάκτηση για τους εργαζόμενους στα κανάλια που θα κλείσουν, επειδή δεν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας, αλλά είναι ουσιαστικά "αεροπειρατές" δημοσίων συχνοτήτων. Κουβέντα δεν έχουν πει όμως για τους 500 εργαζόμενους του MEGA, που είναι απλήρωτοι από τον Μάιο.
   Φυσικά, ούτε σήμερα θα τους θυμηθούν στα "αντικειμενικά" δελτία ειδήσεων, ούτε καν στις μεσημεριανές εκπομπές της Τατιάνας και του Φουρθιώτη, όπου περίσσεψε ο... "πόνος" -και η χολή.
   Μπαλάκι έχουν κάνει τους εργαζόμενους στο MEGA, οι μέτοχοι. Οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι επιχειρηματίες της χώρας, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους του καναλιού εδώ και 6 μήνες, ενώ διατηρούν ανοικτή την εταιρεία τους και εισπράττουν διαφημίσεις, προβάλλοντας αποκλειστικά επαναλήψεις τηλεοπτικών σειρών.
   Έτσι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των ιδιοκτητών του σταθμού, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
   Τετράωρες στάσεις εργασίας προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία των τριών κυρίων μετόχων της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).
   Οι τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, σήμερα Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από τις 11:00 έως τις 15:00 καθώς και αύριο Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις ίδιες ώρες.
   Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, παραμένουν απλήρωτοι επτά μήνες.
   Η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών:
   "Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Π.Η.Ε.Α και της E.T.Ι.T.A λόγω της μη καταβολής των αποδοχών των συναδέλφων Διοικητικών Υπαλλήλων και Τεχνικών, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016 και προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία των τριών κυρίων μετόχων της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε» αποφάσισε την κήρυξη τετράωρων στάσεων εργασίας ως εξής:
   - Την Τετάρτη 09/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00. Σημείο συγκέντρωσης Μιχαλακοπούλου 80, Αθήνα (Δ.Ο.Λ), ώρα 12.00.
   - Την Πέμπτη 10/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00. Σημείο συγκέντρωσης Μπενάκη 5, Χαλάνδρι (ΠΗΓΑΣΟΣ), ώρα 12.00.
   - Την Παρασκευή 11/11/2016, από ώρα 11.00 έως ώρα 15.00. Σημείο συγκέντρωσης Ηρώδου Αττικού 12Α, Μαρούσι (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ), ώρα 12.00.
   ΖΗΤΑΜΕ
   Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών των εργαζομένων στο σταθμό.
   Την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων από τους μετόχους επί των προβλημάτων που αφορούν στην λειτουργία και το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού."
 
   Και οι τράπεζες πώς διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους με το κανάλι σε αυτή την κατάσταση; Δεσμεύοντας την ταινιοθήκη του MEGA.
   Όπως διαβάζω:
   "Την ταινιοθήκη του MEGA απαιτούν ως εγγύηση οι τράπεζες, προκειμένου να προχωρήσουν στην αποδέσμευση χρημάτων για τα δεδουλευμένα έναντι δύο μηνών στους εργαζόμενους, συνολικού ύψους περί τα 2 εκατ. ευρώ. Η ταινιοθήκη του MEGA αποτελεί ίσως το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του καναλιού, καθώς η αξία της κυμαίνεται ανάμεσα σε 30 και 70 εκατ. ευρώ και είναι αυτή που έχει δώσει τη δυνατότητα στο κανάλι να συνεχίσει να εκπέμπει ακόμη σήμερα με σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης και στη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σε επίσχεση, λόγω οφειλής 6 μηνών. Το ερώτημα που τίθεται έτσι είναι εάν είναι σε γνώση των εργαζομένων του σταθμού αυτοί οι σχεδιασμοί και εάν βεβαίως τους βρίσκουν σύμφωνους.
   Ο σχεδιασμός για παραχώρηση της ταινιοθήκης, που είναι αποτέλεσμα συζητήσεων οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη μεταξύ τραπεζών και της σημερινής διοίκησης του καναλιού, περιλαμβάνει την αποδέσμευση τιμολογίων του MEGA από διαφημιστικές εταιρείες (media specialists) που κρατούσαν ως εγγύηση οι εταιρείες factoring των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ποσό των 2 εκατ. ευρώ, και ως αντικατάσταση αυτής της εγγύησης να δεσμεύσουν την ταινιοθήκη. Τα τραπεζικά στελέχη λειτουργούν βεβαίως και με τον φόβο αναζήτησης ευθυνών σε περίπτωση που δεν προστατευθούν τα συμφέροντα της τράπεζας.
   Άγνωστο ακόμη παραμένει το χρονικό διάστημα για το οποίο τα δικαιώματα της ταινιοθήκης θα παραμείνουν δεσμευμένα από τις τράπεζες ως εγγύηση, συνεπώς πότε θα αποδεσμευθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, ενδεχομένως για να καλύψουν και άλλες οφειλές προς τους εργαζόμενους (λοιπούς δεδουλευμένους μισθούς, εξόφληση συμβάσεων έργου, μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, αποζημιώσεις κ.ά.)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.