8 Νοε 2016

Υπόθεση «Koriopolis»: 1.000.000 ευρώ ζητάει το Ελληνικό Δημόσιο από Μπέο - Τσακογιάννη, από 500.000 ευρώ για 21 κατηγορούμενους και από 300.000 για τους υπόλοιπους

84 κατηγορούμενοι για 21 στημένους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, το διάστημα 2010-2011, καθώς ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010

   Παρέμβαση του Δημοσίου στη δίκη του Koriopolis, που άρχισε χθες. Ζητεί ποσό ενός εκατ. ευρώ από Μπέο και Τσακογιάννη για ηθική ικανοποίηση.
   Με νομικά και διαδικαστικά ζητήματα αναλώθηκε η πρώτη μέρα της διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, που είναι γνωστή και ως Koriopolis, με 84 κατηγορούμενους, πρώην και νυν παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλους. Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 31 Οκτωβρίου και διακοπεί για χθες.
   Στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το Δημόσιο για ηθική βλάβη και ζημία που υπέστη από τη δράση των κατηγορουμένων, διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον καθένα από τους δύο θεωρούμενους ως βασικούς κατηγορούμενους, διευθυντικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης κατά την κατηγορία, Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη. Το Δημόσιο επίσης διεκδικεί από 21 κατηγορούμενους αποζημιώσεις 500 χιλιάδων ευρώ από τον καθένα, καθώς και από 300 χιλιάδες ευρώ από κάθε άλλο κατηγορούμενο. Το θέμα της παράστασης του Δημοσίου αναμένεται να κριθεί σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είτε στις 14 είτε στις 25 Νοεμβρίου, οπότε και το δικαστήριο θα κρίνει αν θα νομιμοποιήσει τη δηλωθείσα πολιτική αγωγή.
   Στη χθεσινή διαδικασία κατατέθηκαν επίσης ενστάσεις ακυρότητας της κλήσης από τρεις εκ των κατηγορουμένων, θέμα για το οποίο επίσης δεν αποφάνθηκε το δικαστήριο.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, η υπόθεση αφορά 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011, καθώς ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Μερικοί από τους επίμαχους αγώνες είχαν συμπεριληφθεί στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα οι "κερδισμένοι" κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος πλέον των 200 χιλιάδων από το παράνομο στοίχημα .
   Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ' επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.