25 Νοε 2016

Η Ν.Δ. κοντά στο... ατύχημα

Συντόμως μάλλον, η Ν.Δ. θα διαψευσθεί και από τις εξελίξεις, αλλά αυτό δεν φαίνεται να την πολυενδιαφέρει, αφού δεν θα είναι η πρώτη φορά

   Από τις χθεσινές δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ Ελλάδας και δανειστών συζητούνται τα μέτρα του 2018, καθώς και οι περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, τα φιλονεοδημοκρατικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης συμπέραναν πανηγυρίζοντας ότι ο Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει τα «νέα μέτρα» που θα χρειαστούν μετά το τέλος του προγράμματος και ήδη συζητάει στο παρασκήνιο η κυβέρνηση.
   Αυτή την ερμηνεία είναι δυνατόν να τη δούμε αποτυπωμένη και σήμερα σε εφημερίδες, συμπληρωμένη βεβαίως με τις επακόλουθες μυθοπλασίες της Ν.Δ.: Πάμε σε τέταρτο Μνημόνιο και, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντέχει, σε εκλογές. Όσο βάσιμη είναι η ερμηνεία των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ άλλο τόσο βάσιμη είναι και η εκτίμηση της Ν.Δ.
   Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν είπε τίποτε περισσότερο απ' ό,τι είναι σε όλους γνωστό ή από αυτό που ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Ν.Δ. προχθές. Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, γνωρίζουμε ότι είναι θέματα που συζητιούνται στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Σχετικά με τα μέτρα του 2018, ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε προχθές την κυβέρνηση γιατί καθυστέρησε τη συζήτηση για το λεγόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είχε προβλεφθεί για την περασμένη άνοιξη, με συνέπεια να βρίσκονται τώρα πολλά ζητήματα ανοιχτά. Και από το ρεπορτάζ γνωρίζουμε ότι, στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, οι δανειστές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα «κενό» 700 εκατ. ευρώ, το ύψος του οποίου αμφισβητεί η κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να καλυφθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν επιτρέπει την ερμηνεία των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ ως προαναγγελία νέων μέτρων - τέταρτου Μνημονίου μετά το 2018.
   Συντόμως μάλλον, η Ν.Δ. θα διαψευσθεί και από τις εξελίξεις, αλλά αυτό δεν φαίνεται να την πολυενδιαφέρει, αφού δεν θα είναι η πρώτη φορά. Κάποιον άλλο λόγο θα βρει η ηγεσία της Ν.Δ. για να δικαιολογήσει την τακτική της δομικής αντιπολίτευσης, του «όχι σε όλα». Όταν όμως θα έχει φύγει από τη μέση το ενδεχόμενο «ατυχήματος», θα αναγκαστεί να παρουσιάσει το πραγματικό της πρόσωπο για την ουσία των προβλημάτων, για τα οποία η ίδια έχει μεγάλη ευθύνη. Και τότε ίσως να μην έχει πού να κρυφτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.