17 Νοε 2016

Αυτά είναι τα σχολεία της Ηπείρου που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα

10 δομές εκπαίδευσης, 6 δημοτικά και 3 γυμνάσια, σε Γιάννενα και Φιλιππιάδα

   Έξι δημοτικά σχολεία, τρία στα Γιάννενα και τρία στη Φιλιππιάδα, καθώς επίσης και τέσσερα γυμνάσια, δύο στα Γιάννινα και δύο στην Φιλιππιάδα, θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα που είναι εγκατεστημένα στα Κέντρα Φιλοξενίας που λειτουργούν στην Ήπειρο.
   Σημειώνεται ότι, στην Ήπειρο, λειτουργεί ήδη, από τις 10 Οκτωβρίου, μία δομή εκπαίδευσης στην Κόνιτσα, στις εγκαταστάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία εξυπηρετεί 30 μαθητές Δημοτικού Σχολείου και 16 Γυμνασίου, οι οποίοι διαμένουν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας.
   Οι σχολικές μονάδες, στις οποίες θα δημιουργηθούν οι δομές εκπαίδευσης, ορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και είναι οι εξής:
   Τα παιδιά που βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας των Δολιανών, θα φιλοξενηθούν στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου.
   Τα παιδιά από τον καταυλισμό του Κατσικά θα καθίσουν στα θρανία του 9ου Ολοήμερου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου, όπως επίσης και στο Μαρούτσειο.
   Τα παιδιά που βρίσκονται στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, θα φιλοξενηθούν σε δομές που θα διαμορφωθούν στο 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Φιλιππιάδας.
   Οι μαθητές Β/θμιας εκπαίδευσης θα φιλοξενηθούν στο Γυμνάσιο Δολιανών, καθώς και στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων, ενώ στην Φιλιππιάδα θα γίνουν εκπαιδευτικές δομές στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης.
   Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπαιδευτικής ένταξης των παιδιών που βρίσκονται στους καταυλισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.