22 Νοε 2016

Εντός του Δεκέμβρη εξοφλούνται και οι τελευταίες οφειλές προς τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία

- Για πρώτη φορά στα χρονικά του δημοσίου συστήματος υγείας, πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας θα κλείσουν τη χρονιά χωρίς ληξιπρόθεσμα προς εργαζομένους και προμηθευτές
- Είχαν να γίνουν προλήψεις από το 2009 και γίνονται πρώτη φορά φέτος

   Έως τις 15 με 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή διάταξη η οποία θα συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, με την οποία θα προβλέπεται η αποπληρωμή και των υπολοίπων οφειλομένων από εφημερίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα στους εργαζόμενους νοσοκομείων της χώρας, με έσοδα από τον ΕΟΠΥΥ.
   Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστου Μπουκώρου, που αφορούσε δεδουλευμένα στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, που εκκρεμούν από το 2014.
   Η κυβέρνηση έχει ήδη εξοφλήσει την πλειοψηφία των εφημεριών παρελθόντων ετών σε πλειάδα νοσοκομείων της χώρας, με έκτακτη επιχορήγηση ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μάιο του 2015.
   Πλέον το κονδύλι αυτό, των 37 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προστεθεί ως μόνιμο κονδύλι για τις εφημερίες από το 2016 και μετά, με συνέπεια να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους, τα οποία και πληρώνονται αμέσως μετά την καταγραφή τους.
   Όπως διευκρίνισε ο κ. Πολάκης υπάρχει ένα μικρό υπόλοιπο για εφημερίες σε νοσοκομεία που δεν είχαν προλάβει να καταθέσουν σχετικό αίτημα και έχουν υπόλοιπο πληρωμών από το 2014 για ποσά τα οποία θα εξοφληθούν με την συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.
   Όπως επεσήμανε ο Παύλος Πολάκης, για πρώτη φορά στα χρονικά του δημοσίου συστήματος υγείας, πάρα πολλά νοσοκομεία της χώρας θα κλείσουν τη χρονιά χωρίς ληξιπρόθεσμα προς εργαζομένους και προμηθευτές, καθώς έχει επιτευχθεί μεγάλη εκταμίευση από τον ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία.
   «Το 2017 θα είναι μια άλλη μέρα για το δημόσιο σύστημα υγείας με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» υπογράμμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.
   Η κόντρα για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίστηκε και κατά την απάντηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Γκεγκέρογλου, για τις προλήψεις στον χώρο της υγείας, με τον Π. Πολάκη να επισημαίνει ότι είχαν να γίνουν προλήψεις από το 2009 και γίνονται πρώτη φορά φέτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.