3 Νοε 2016

«Ούτε τον... Κυριάκο Μητσοτάκη» δεν ψηφίζει τώρα η Ν.Δ. για το ΕΣΡ!!!

- Συνεχείς παλινωδίες μετά το εσωκομματικό ρήγμα από τη μία και τις πιέσεις της διαπλοκής από την άλλη
- Από το κανένα στον Κουτρομάνο και πάλι πίσω στον κανένα
- Πώς Μεϊμαράκης-Κακλαμάνης "άδειασαν" Μητσοτάκη-Δένδια

   Να απεμπλακεί από το “γαλάζιο” αδιέξοδο αναφορικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με “στροφή” στην οικονομία και την καθημερινότητα, στη σκιά της ηχηρής διαφοροποίησης και του ανοιχτού ρήγματος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ατελέσφορη στάση που έχει επιλέξει η ηγεσία της Ν.Δ. Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερα “γαλάζια” στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη συνέχεια της υπόθεσης, καθώς τα “μπρος-πίσω” της Ν.Δ. και η διαρκής “δημιουργία” προσχημάτων για να διατηρηθεί το “ναυάγιο” στη Διάσκεψη των Προέδρων αφήνουν εκτεθειμένη την αξιωματική αντιπολίτευση, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές της προθέσεις...

  Στον αέρα οι εργαζόμενοι με την πρόταση νόμου της Ν.Δ.
   Άλλωστε, οι προθέσεις αυτές και οι προτεραιότητες φάνηκαν και με την πρόταση νόμου που κατέθεσε προχθές η Ν.Δ., για να αντικατασταθεί στο σύνολό του ο νόμος Παππά, από την οποία απουσιάζουν όλες οι ρυθμίσεις που διασφαλίζουν τους εργαζόμενους και αναγκάζουν τους καναλάρχες να πληρώσουν, ήτοι το ελάχιστο όριο των 400 πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, η διαδικασία της δημοπρασίας (που ανεβάζει, ως γνωστόν, το τίμημα) αλλά και η μείωση κατά 2 εκατ. ευρώ της εγγυητικής για όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην αδειοδοτική διαδικασία. Σημειωτέον πως, αφ' ης στιγμής η νομοθετική πρόταση της Ν.Δ. υποβλήθηκε προς... “αντικατάσταση” του νόμου Παππά, αυτό σημαίνει ότι οι προϋποθέσεις για τους εργαζομένους απαλείφονται -βάσει της πρότασης- και από το “μεταβατικό” στάδιο, διότι είναι εύλογο η προσωρινή ρύθμιση-γέφυρα να “πατήσει” στο ισχύον νομικό καθεστώς.

  Από το κανένα στον Κουτρομάνο και πάλι πίσω στον κανένα
   Όπως και να 'χει, οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη χθες για την “υπερφορολόγηση” και την “κραυγή” για εκλογές, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΣΕΛΠΕ, υπηρετούν την ανάγκη του προέδρου της Ν.Δ. να ξεφύγει από την “ατζέντα ΕΣΡ”. Αυτό γιατί και χθες η Ν.Δ. δεν κατάφερε να αποφύγει τις παλινωδίες, καθώς “γαλάζιες” πηγές επανέφεραν τις ενστάσεις επί της... διαδικασίας, καίτοι προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση είχε δώσει έμφαση στις αντιρρήσεις της επί των προσώπων, προτείνοντας τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρομάνο για την προεδρία του ΕΣΡ. Με άλλα λόγια, η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται στη θέση τής περασμένης Δευτέρας, που είχε εκφράσει στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Δένδιας, ότι δηλαδή “δεν θα ψηφίσουμε ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη πρόταση αν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά”.

  Στις ελληνικές καλένδες το θέμα των εργαζομένων
   “Αν δεν αποσυρθεί ο νόμος και δεν επιστρέψουν όλες οι δικαιοδοσίες στο ΕΣΡ, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Πρέπει να επιστραφούν οι αρμοδιότητες που υφάρπαξε ο κύριος Παππάς στο ΕΣΡ και αυτό θα αποφασίσει τόσο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών όσο και για τον αριθμό των εργαζομένων στα κανάλια” έλεγαν χθες κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτοντας άλλο ένα πρόσκομμα στο προσκήνιο: Τον καθορισμό του αριθμού των αδειών, παρά το γεγονός ότι το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και άρα παραμένει “θολό” κατά πόσο ο αριθμός αποφασίζεται από την κυβέρνηση (όπως έχει γίνει στο παρελθόν) ή από το ΕΣΡ.

  Πλήρης άρνηση
   Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, προδιαγράφοντας την αρνητική στάση της Ν.Δ. και στη Διάσκεψη των Προέδρων της ερχόμενης Δευτέρας, πρόσθεταν με νόημα: “Αν αποσυρθεί, να προχωρήσουμε στην ονοματολογία. Όχι όμως λέγοντας πάρε δύο εσύ δώσ' μου δύο εμένα, αλλά προτείνοντας εννέα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προταθεί, η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει”. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και ο ίδιος ο Ν. Δένδιας, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει η Ν.Δ. και για άλλα πρόσωπα πέραν της... πρότασής της για τον κ. Κουτρομάνο.
   Δηλαδή, η Ν.Δ. ζητεί από την κυβέρνηση να παραιτηθεί ακόμη και από αρμοδιότητες που δεν είναι βέβαιο ότι το ΕΣΡ δεν της αναγνωρίζει, ενώ ταυτόχρονα θέτει ως προϋπόθεση να... συμφωνεί και με τα 9 πρόσωπα!

  Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ
  Το παρασκήνιο του "παρών" στην τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων
   Η βαθιά διχοστασία που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την ατελέσφορη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη ως προς την συγκρότηση του ΕΣΡ φάνηκε κατά την τελευταία Διάσκεψη των Προέδρων, όταν η Ν.Δ. μετέβαλε τη στάση της από το “όχι” στο “παρών”.
   Μπορεί “γαλάζιες” πηγές να ισχυρίζονταν χθες ότι “η Ν.Δ. ψήφισε 'παρών' για να... βοηθήσει την κυβέρνηση να απεμπλακεί από το αδιέξοδο”, όμως, σχεδόν ώς το τέλος της συνεδρίασης, η πραγματική “γαλάζια” γραμμή συγκεφαλαιωνόταν στη φράση του Ν. Δένδια “δεν θα ψηφίσουμε ούτε αυτή ούτε καμία άλλη πρόταση”, με την οποία ο “γαλάζιος” κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος προανήγγελλε ότι η Ν.Δ. εμμένει στο διαδικαστικό θέμα (κατάργηση νόμου Παππά) και δεν εισέρχεται στην ονοματολογία. Ωστόσο, στην εξέλιξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, με τις προσωπικές δεσμεύσεις του σχετικά με το άρθρο 2Α του εν λόγω νόμου, αλλά και την αλλαγή της πρότασης για τη σύνθεση της Ανεξάρτητης Αρχής, καλλιέργησε συνθήκες συναίνεσης, αφαιρώντας από τη Ν.Δ. τα επί της διαδικασίας προσχήματα. Ωστόσο, δεν διαφαινόταν κάποια αλλαγή στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Η δήλωση του “παρών” αντί της στείρας καταψήφισης δεν προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες της “Αυγής” έπειτα από κεντρική συνεννόηση, αλλά αυτοβούλως από τον Ευ. Μεϊμαράκη. Η ψηφοφορία ξεκίνησε από τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος, ως πρώην πρόεδρος Βουλής εκλήθη να ψηφίσει πριν από τον Ν. Δένδια. Ο κ. Μεϊμαράκης, λοιπόν, ψήφισε “παρών”, αιφνιδιάζοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Ακολούθησε ο Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος επίσης ψήφισε “παρών”, αφού φέρεται να είναι ένας από εκείνους που διατηρούν επιφυλάξεις για την ατελέσφορη στάση της Ν.Δ. Τρίτος εκλήθη να ψηφίσει ο Ν. Δένδιας και, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, αποφάσισε αυτοστιγμεί να πει επίσης “παρών”, προκειμένου να μη βγει στην επιφάνεια και στα... πρακτικά της Βουλής το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στη Ν.Δ. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Ν. Δένδιας εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά πλάνα να γυρίζει και να ζητεί με έντονη χειρονομία τον λόγο από τους Μεϊμαράκη-Κακλαμάνη για την απόφασή τους να ψηφίσουν “παρών” αντί για “κατά”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.