9 Νοε 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Καλή είδηση είναι η αντικυβερνητική είδηση...

 
   Στο επίκεντρο οι αμερικανικές εκλογές, η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη, το κυπριακό...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Διαβάστε μερικές:


Στόχος η συμφωνία σε επίπεδο θεσμών έως τις 28 Νοεμβρίου
Να υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση σε επίπεδο θεσμών έως τις 28 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί το EuroWorking Group που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, θέτει ως στόχο η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)

Εγκύκλιος Κατρούγκαλου: Μπαίνει τάξη στο χάος των φροντιστηρίων, ανάσα για 55.000 εκπαιδευτικούς
Με εγκύκλιο του Γ. Κατρούγκαλου, λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του, μπαίνει τάξη στο χαοτικό τοπίο των φροντιστηρίων, «όπου επικρατούν αυτή τη στιγμή συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα» - ΟΙΕΛΕ: Για πρώτη φορά καθορίζεται κατώτατο νόμιμο ωρομίσθιο για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αυτούς τους χώρους (6,70 ευρώ περίπου). (αναλυτικά)

Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζοντας όσα τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος κατά το briefing: «Στρατηγική και στόχος της ΝΔ είναι ένα τέταρτο μνημόνιο! Γι’ αυτό και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη ίδια τη χώρα. (αναλυτικά)

Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής: Καμία περίπτωση νομοθέτησης πριν εξαντληθούν οι πιθανότητες συναινέσεων για το ΕΣΡ
Σε απάντηση δημοσιευμάτων που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου - γέφυρα, σε περίπτωση μη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πηγές από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σημείωναν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ τα εξής: «Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Εντός του Νοεμβρίου το πρόγραμμα κατάρτισης για 23.000 ανέργους 29-64 ετών
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Εγγυημένης Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας για 23.000 ανέργους, μέσω της χρήσης επιταγής κατάρτισης (voucher). (αναλυτικά)

Ευνοϊκότερα επιτόκια και πάγωμα κεφαλαίου για τους δανειολήπτες με τη μεγαλύτερη ανάγκη, ανακοινώνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
Στο 48% των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά δανειολήπτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, θα υπάρξει μεσοσταθμική μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% και στο 1/3 περίπου αυτών θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση. (αναλυτικά)

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Χίο: Η πρόταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη με θέμα το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα στη Χίο. (αναλυτικά)

Ο εμβολιασμός των προσφυγόπουλων στο επίκεντρο της συνάντησης γγ Δημόσιας Υγείας με τη UNICEF
Η ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, σε παιδιά που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Μπασκόζου με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σ. Τζιτζίκου. (αναλυτικά)

Διαμόρφωση πλατείας στο Πάτημα Χαλανδρίου από την Περιφέρεια Αττικής
Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Διαμόρφωση Πλατείας στον Κ.Χ. 1265 του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 807.985 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. (αναλυτικά)

Δωρεάν ή επιχορηγούμενη ευρυζωνική σύνδεση σε πολίτες απομακρυσμένων νησιών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες
Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης, θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, τους πρωτοετείς φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες καθώς και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. (αναλυτικά)

Ξεκινά το έργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Κύθηρα και Αντικύθηρα
Τη διευθέτηση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με την υπογραφή της Σύμβασης με αντικείμενο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κυθήρων και Δημοτικής Ενότητας Αντικυθήρων και Κατασκευή και Λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα και μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα», προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ με ΦΠΑ. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.