23 Νοε 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τρίτη 22 Νοεμβρίου

Οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


   Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τα εργασιακά, το κυπριακό, ο σεισμός στην Ιαπωνία...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:


Δ. Τζανακόπουλος: Η πολιτική βούληση για συμφωνία δεν συνεπάγεται τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας και υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά
Υπάρχουν δυνατότητες για πολιτική συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική πλευρά έχει την πολιτική βούληση, επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές. (αναλυτικά)

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση στην προσπάθειά της για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προστασία των εργαζόμενων από τις ομαδικές απολύσεις
Το κοινό μέτωπο που επιχειρεί να στήσει ο ΣΕΒ, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μιας «εθνικής γραμμής για τα εργασιακά», με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, πρέπει να αποδοκιμαστεί και να απομονωθεί, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. (αναλυτικά)

Δημοσκόπηση της ALCO για την «Εφ.Συν.» για χρέος, Ομπάμα και συλλογικές διαπραγματεύσεις
63%: Θετική η επίσκεψη Ομπάμα για τα ελληνικά συμφέροντα.
90%: Συμφωνούν με τη δήλωση Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει την ευημερία.
52%: Μας βοηθούν οι δηλώσεις Ομπάμα για προσφυγικό και κυπριακό (22%: δεν μας βοηθούν).
40%: Μας βοηθούν οι δηλώσεις Ομπάμα για το χρέος (42%: δεν μας βοηθούν).
53%: Θετική άποψη για Ομπάμα (33% ουδέτερη, 12% αρνητική).
86%: Δεν είναι βιώσιμο το χρέος, πρέπει να απομειωθεί.
83%: Τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε εθνική γραμμή για την απομείωση του χρέους.
59%: Να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις (15%: να μην επανέλθουν). (αναλυτικά)

Υπ. Εργασίας: Πληρωμή της κάρτας σίτισης, της επιδότησης ενοικίου και του συμπληρωματικού Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Την Πέμπτη 24/11 ενεργοποιείται για 17η φορά η κάρτα αλληλεγγύης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί, για 15η φορά, η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου ενώ την Παρασκευή 25/11 θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος ΚΕΑ. (αναλυτικά)

Ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Την ένταξη 21 νέων έργων και μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. (αναλυτικά)

Μ. Φύσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Απαιτώ δικαίωση για το παιδί μου και για όλα θύματα του φασισμού
Ενημέρωση της GUE/NGL στο Στρασβούργο για την πορεία της δίκης, με πρωτοβουλία της Κ. Κούνεβα και των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για τα θύματα του σύγχρονου φασισμού», προτείνει η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. (αναλυτικά)

Κ. Γαβρόγλου: Σήμα για να προχωρήσουμε η συμφωνία με τους θεσμούς για τις ρυθμίσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Με το νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση μπαίνει τάξη στην αυθαιρεσία, η συμφωνία με τους θεσμούς αποτελεί ένα σήμα για να προχωρήσουμε παρακάτω» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη. (αναλλυτικά)

Όλ. Γεροβασίλη: Με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα μεταρρυθμίζεται ο δημόσιος τομέας
«Με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα μεταρρυθμίζεται ο δημόσιος τομέας. Αναδιοργανώνεται προκειμένου να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο ικανό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε, αλλά και να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση». (αναλυτικά)

Ρητή διαβεβαίωση του υπ. Υγείας: Καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Το υπουργείο Υγείας μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ρητά ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται. (αναλυτικά)

Γ. Μυλόπουλος: Τα έργα του μετρό σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς
Η κατασκευή του μετρό σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και Αθήνα είναι ένα από τα μεγάλα έργα που παρά τη κρίση συνεχίζεται και επεκτείνεται με εντατικούς ρυθμούς καθώς συμβάλει καθοριστικά στον εθνικό στόχο της εξόδου της χώρας από τη κρίση, τονίζει στη συνέντευξή τους το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. (αναλυτικά)

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Παππάς: Ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων
Ο Νίκος Παππάς, στην παρέμβασή του στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για την Πρόταση Αναθεώρησης της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ευρωπαϊκής παραγωγής στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων. (αναλυτικά)

Αύξηση 3,2% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εµπόριο το γ' τρίμηνο
Αύξηση 3,2% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εµπόριο το γ' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του γ' τριµήνου 2015, ενώ σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριµήνου 2016 παρουσίασε µείωση 5,8%. (αναλυτικά)

6,3 εκατ. ευρώ για έργα στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, από την Περιφέρεια Αττικής
Στόχος της παρέμβασης, από τα όρια με το Δήμο Κηφισιάς έως την οδό Διονύσου (όπισθεν Μεγάρου ΟΤΕ), είναι η επαναφορά της παροχευτικότητας του ρέματος στα σημεία όπου αυτή έχει μειωθεί και η διατομή είναι ανεπαρκής ή οριακή. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.