15 Νοε 2016

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Πολυφωνική αφωνία...


   Στο επίκεντρο η έναρξη των διαπραγματεύσεων, τα εργασιακά, η αυριανή έλευση Ομπάμα με έμφαση στο... μενού και τα μέτρα ασφαλείας, οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και οι κινήσεις Τραμπ, ο σεισμός στη Ν. Ζηλανδία...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
    Ας δούμε μερικές:


Ισχυρή ανάπτυξη 1,5% του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο
Μεγάλη άνοδο 1,5% σημείωσε το ΑΕΠ το γ' τρίμηνο εφέτος, δημιουργώντας τις βάσεις για επάνοδο της οικονομίας σε ανάπτυξη το 2017 - «Η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει τη σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος. (αναλυτικά)

Το κρυφό πρόγραμμα της Ν.Δ. αποκαλύπτεται

Απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους
Σε ομιλία του στο Ωραιόκαστρο, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «ταμπού» τη μονιμότητα στο Δημόσιο, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.  «Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στον πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμό, υπόσχεται τα πάντα στους λίγους και ισχυρούς, εξαθλίωση και φτώχεια για την κοινωνική πλειοψηφία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρωτοφανής δήλωση Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό
«Ή όταν ερχόμαστε και λέμε ότι θέλουμε συντάξεις διότι ο παππούς στηρίζει το εγγόνι! Μα αυτό, ας δεχτούμε καταρχάς ότι είναι μια τεράστια στρέβλωση, ότι το εγγόνι πρέπει βασικά να υποστηρίζει τον παππού κι όχι ο παππούς το εγγόνι» (εδώ το σχετικό απόσπασμα), είπε ανάμεσα σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά των σχεδίων του ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλοντας περικοπές στις συντάξεις αφού, κατά τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα μεταξύ των γενεών. «Για κακή τύχη του Κ. Μητσοτάκη, ο τελευταίος διαθέτει και μνήμη και κρίση. Είναι πλέον σαφές πως η "συμφωνία αλήθειας" που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο από τη γνωστή συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού, και για μια επιστροφή στο παλιό καθεστώς της προστασίας των μεγάλων συμφερόντων και της περαιτέρω εξόντωσης των αδυνάτων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για τις τις σημερινές δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό.
Δ. Τζανακόπουλος: Βούληση της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης να δοθεί μία λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους
«Είναι ένα κορυφαίο ζήτημα η έλευση του Αμερικανού προέδρου, του κ. Ομπάμα, στη χώρα μας. Μετά από 17 χρόνια Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα. Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει το μέγιστο θέμα του ελληνικού χρέους, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό, με το Κυπριακό, αλλά και άλλα διμερή ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM. (αναλυτικά)

Yπέρβαση 1,5 δισ. ευρώ στα έσοδα του 10μήνου, σχεδόν τρεις φορές πάνω από τον στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα
Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 6.497 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4.532 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.791 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης για το πανό μίσους στον αγώνα της Εθνικής
Ο Γ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό. (αναλυτικά)
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, με επείγουσα επιστολή του στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητεί να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών
Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. (αναλυτικά)

Π. Πολάκης: Οι 4.000 προσλήψεις στην υγεία θα γίνουν
Συγκεκριμένα θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα ύψους 65 εκατ. ευρώ με χρήματα τα οποία θα προκύψουν από ανακατανομή των εθνικών πόρων. (αναλυτικά)

Βουλή: Εξοικονόμηση 478.000 ευρώ από την κατάργηση των εργολάβων καθαριότητας
Εξοικονόμηση 478.000 ευρώ από τις δαπάνες για καθαριότητα, λόγω του ξηλώματος των εργολάβων. Οι μειώσεις των δαπανών επιτυγχάνονται από το γεγονός ότι η Βουλή κατάργησε το καθεστώς των εταιρειών καθαριότητας (εργολάβοι) και προσέλαβε καθαρίστριες ορισμένου χρόνου από τις δομές κακοποιημένων γυναικών καθώς και μακροχρόνια άνεργες, καθώς δόθηκε έμφαση σε ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης: Διαδικασίες «αυτοαδειοδότησης» και σύγχρονες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για επενδυτές
Δραστική μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ίδρυση και τις αδειοδοτήσεις νέων επιχειρήσεων, αλλά και το συνολικό εκσυγχρονισμό των κρατικών υπηρεσιών, προωθεί μέσω ΕΣΠΑ η κυβέρνηση, με ξεκάθαρη στόχευση αυτή τη φορά τα κεφάλαια αυτά «να πιάσουν τόπο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)

Ανδ. Νεφελούδης: Ξεκινά η εφαρμογή όσων αντισταθμιστικών δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ
Την έναρξη της εφαρμογής όσων αντισταθμιστικών μέτρων δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, για την ενίσχυση των συνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας. (αναλυτικά)

Εξομοιώνεται πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης με το γάμο
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει φυλάκιση και αυστηρά πρόστιμα σε όσους κάνουν διάκριση λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ, οδηγούν επίσης σε καθολική εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο, αφού στους συντρόφους του συμφώνου (ετερόφυλους ή ομόφυλους) αναγνωρίζονται ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο και άρα μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα και, επίσης, απειλούνται με φυλάκιση έως τρία χρόνια και βαριά χρηματικά πρόστιμα όσοι κάνουν διάκριση λόγω φύλου, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης, ασθένειας. (αναλυτικά)

Χρ. Σπίρτζης: Σιδηροδρομική Εγνατία από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη - Σύνδεση και με τα Βαλκάνια
Παράλληλα με τον ομώνυμο οδικό άξονα θα δημιουργηθεί η σιδηροδρομική Εγνατία, συνδέοντας λιμάνια και εμπορευματικά κέντρα με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στην εκπομπή Οικονομία Στο Κόκκινο του Στάθη Σχινά. Συμβασιοποιούνται μεγάλα έργα άνω των 4 δισ. ευρώ για το 2017-2018. (αναλυτικά)

Το "Τριετές Σχέδιο" για την Παιδεία
Νέο μεταρρυθμιστικό γύρο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στον ερευνητικό χώρο, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, με ορίζοντα υλοποίησης την ερχόμενη σχολική χρονιά (2017-2018). (αναλυτικά)

Άνοδο 65,5% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο
Άνοδο 65,5% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο εφέτος, ενώ στο τέλος το 8μήνου καταγράφεται πτώση 8,4%. (αναλυτικά)

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σε προτεραιότητα η εργαστηριακή παρακολούθηση των ασθενών με AIDS
Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια αντιδραστηρίων παρακολούθησης HIV/AIDS ασθενών, ενώ έχει ήδη εγκριθεί δαπάνη 4,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις προμηθεύτριες εταιρείες. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.