11 Οκτ 2016

Το Μαξίμου σχολιάζει τον «καλύτερο Κυριάκο όλων των εποχών»... - VIDEO

Τσιμουδιά για τη διαπλοκή και γκάφα ολκής από τον "πολυσπουδαγμένο" ανά τον κόσμο Κυριάκο

   Σύμφωνα με το Μαξίμου, "Για μια φορά ακόμα, «κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας» βγαίνουν να δηλώσουν ενθουσιασμένοι από την εμφάνιση του αρχηγού τους στην Βουλή. Αντικειμενικά, μιλώντας, πάντα. Και μόλις 12 ώρες μετά τη λήξη της χθεσινής συζήτησης, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε δύο πράγματα:
      - Στην αποφυγή οποιασδήποτε απάντησης σχετικά με την διαπλοκή
      - Στην προσπάθεια να περισώσει το καθεστώς ανομίας δεκαετιών στις τηλεοπτικές συχνότητες.
   Εάν βέβαια εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη σαν τη χθεσινή, ενθουσιάζουν τους «κύκλους του», η άποψη όλης της υπόλοιπης κοινωνίας περισσεύει…
   Ας διαβάζουν τουλάχιστον τις φιλικές ιστοσελίδες τους. Όπως το antinews για παράδειγμα. Όχι μόνο Μοντεσκιέ."
   Η αναφορά του Μαξίμου στον Μοντεσκιέ, έχει να κάνει με την ανεπανάληπτη γκάφα ολκής στην οποία υπέπεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, χθες στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, σε μία απελπισμένη προσπάθειά του να παραθέσει ένα… τσιτάτο έναντι του Αλέξη Τσίπρα.
   Έχοντας πρώτα τονίσει πως ο ίδιος πήρε τρία πτυχία από πανεπιστήμια του εξωτερικού σε αντιδιαστολή με το ένα από το Μετσόβειο του Αλέξη Τσίπρα και φιλοτεχνώντας για τον εαυτό του τον τίτλο του περισπούδαστου ανά τον κόσμο, απέδωσε στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ τη διάκριση των εξουσιών (εκτελεστική, δικαστική, νομοθετική) σε μία προσπάθεια να υπερθεματίσει για τη γαλάζια ρητορική περί «παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη».
   Ωστόσο, όπως φαίνεται τόσο στο Χάρβαρντ όσο και στα δύο άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον είχε κάποιες απουσίες, καθώς η διάκριση των εξουσιών διατυπώθηκε από τον επίσης φιλόσοφο και συγγραφέα του Διαφωτισμού, Μοντεσκιέ, πράγμα το οποίο γνωρίζει κάθε μαθητής δημόσιου σχολείου στην Ελλάδα
   Το θέμα φυσικά δεν άφησε ασχολίαστο ο πρωθυπουργός, ο οποίος με σκληρό «καρφί» του υπενθύμισε πως ο ίδιος το μόνο που θυμάται από τον Ρουσσώ είναι όχι η διάκριση των εξουσιών αλλά το… κοινωνικό συμβόλαιο (που αποτελεί και το μεγάλο έργο του Γάλλου φιλοσόφου).
   Συγκεκριμένα του είπε: «Βεβαίως, να τα χαίρεστε τα τρία σας πτυχία, αλλά να σας πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια, δεν έχω τρία πτυχία, αλλά γνωρίζω ότι ο Ρουσσώ δεν μίλησε για διάκριση των εξουσιών. Ο Ρουσσώ μίλησε για το Κοινωνικό Συμβόλαιο. Εγώ σε δημόσιο πανεπιστήμιο πήγα. Το ξέρω τουλάχιστον αυτό, κύριε Μητσοτάκη».
   Δείτε και το σχετικό video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.