12 Οκτ 2016

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αξιολογήθηκε και συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου

Η αξιολόγηση βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε Ίδρυμα, στην απήχηση που έχουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην ιδιαίτερη διάκριση που γνωρίζουν

   Μπορεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σνομπάρει τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, αλλά αυτά, μια χαρά τα πηγαίνουν και χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης διεθνώς. Γι αυτό άλλωστε οι Έλληνες επιστήμονες, διπλωματούχοι των ελληνικών ΑΕΙ είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό.
   Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα καταλάβετε:
   Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αξιολογήθηκε και συμπεριλαμβάνεται στα 938 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο από τις τέσσερις χιλιάδες (4.000) ανώτατων ιδρυμάτων, τα στοιχεία των οποίων εξετάσθηκαν αρχικά, καταλαμβάνοντας την 491η θέση, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο κατάλογο που δημοσίευσε το National Taiwan University.
   Ενδεικτικά, σημειώνουμε ότι η αξιολόγηση του National Taiwan University βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται και δημοσιεύεται σε κάθε Ίδρυμα, στην απήχηση που έχουν οι δημοσιευμένες εργασίες, καθώς και στην ιδιαίτερη διάκριση που γνωρίζουν.
   Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει δυναμικά να παράγει υψηλής ποιότητας διδακτικό και ερευνητικό έργο και παράλληλα επιτυγχάνει να διασφαλίζει διακεκριμένες θέσεις σε διεθνείς αξιολογήσεις.
   Η επιτυχία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του το σχετικά μικρό μέγεθος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Αισθανόμαστε συγκινημένοι και χαρούμενοι για την επιτυχία αυτή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας στον δικό του τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι με δράσεις εξωστρέφειας να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια συνέπεια, την ίδια υπευθυνότητα και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.