27 Οκτ 2016

Nίκος Παππάς: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου - VIDEO

Τη Δευτέρα φέρνουμε νέα ρύθμιση, το τζάμπα τελείωσε


   «Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ και πρόσθεσε «δεν θα συνεχιστεί το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών», "φέρνουμε νέα ρύθμιση", ενώ όπως είπε ο νέος διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ.
   Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι «δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος», αλλά μία συγκεκριμένη διάταξη που ήρθε μετά το νόμο. Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΤΕ υπογράμμισε ότι "η απόφαση του γέννησε μια αδικία και ένα νομικό κενό" καθώς το ίδιο το ΣΤΕ είχε περιγράψει το προηγούμενο καθεστώς ως αντισυνταγματικό.


   Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νομικό κενό και παράδοξο. Οι προκάτοχοί μου αντί να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα πέρναγαν στην παράταση του καθεστώτος των προσωρινών αδειών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας ενώ πρόσθεσε «κανένας πολίτης δεν έχει ερωτηματικά γιατί η Ν.Δ. δεν συναίνεσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ».
   Υποστήριξε επίσης ότι είχαμε μια διαδικασία που πέρασε από όλα τα νομικά και πολιτικά κόσκινα και χθες είχαμε παρόλα αυτά μια απόφαση αρνητική. «Υπάρχει κανείς που λέει ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων.
   «Οι αποφάσεις τη Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές για τις κυβερνήσεις. Κάναμε ένα διαγωνισμό κρυστάλλινο και διαφανή που είχε ένα τίμημα 275 εκ. Δεν πρέπει η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί σε αυτό;» αναρωτήθηκε.
   «Για τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επίφαση το θέμα της συνταγματικότητας» υποστήριξε ο κ. Παππάς και υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. χθες έστειλε πριν την απόφαση μήνυμα «αεροπειρατείας», καθώς όπως είπε θα προχωρούσε στην αλλαγή του νόμου ανεξάρτητα με την απόφαση.
   Υπό το βάρος των τηλεοπτικών πιέσεων κλήθηκαν να αποφασίσουν οι δικαστές είπε ο υπουργός αναφερόμενος στα δελτία ειδήσεων που κατήγγειλαν το διαγωνισμό ενώ πρόσθεσε: «όλοι θα κριθούμε πλέον από τις πολιτικές μας αποφάσεις» θα συναινέσει η Ν.Δ. στη σύσταση του ΕΣΡ; Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι με το νόμο που υπήρξε είχαν εισπραχθεί για χάρη του ελληνικού δημοσίου 275 εκ. ευρώ, "είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν τη διαδικασία αδειοδότησης" και η Ν.Δ. βαρύτατα εκτεθειμένη. Κάλεσε τέλος να τοποθετηθούν για το τίμημα ποιο θεωρούν λογικό για την απόκτηση προσωρινής άδειας.
   Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι το νέο διαγωνισμό θα τον κάνει το ΕΣΡ, ενώ θα μπορούν και άλλοι να συμμετέχουν στη νέα διαδικασία. Ωστοσο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να αποφανθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση για τον αριθμό των αδειών, αν δεν δει το σκεπτικό της απόφασης. "Τελειώσαμε με το κλειστό club καναλαρχών" είπε κατηγορηματικά ο υπουργός Επικρατείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.