27 Οκτ 2016

Ν.Δ. και Βενιζέλος κηρύσσουν «ανένδοτο» - παρωδία υπέρ της διαπλοκής και της “αεροπειρατείας”

- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
- "Βαφτίζουν" απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης
- Μαξίμου: Δεν κυβερνούν διαπλοκή - βαθύ παρακράτος, αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση

   Σε... “ανένδοτο” - παρωδία υπέρ των καναλαρχών και της “αεροπειρατείας” καλεί από χθες βράδυ η Ν.Δ., φτάνοντας στο σημείο να διαπιστώσει “εκτροπή από τη δημοκρατική τάξη και την συνταγματική ομαλότητα”, μετά την απόφαση του ΣτΕ υπέρ της επιστροφής στο καθεστώς της 27ετούς ανομίας που... το ίδιο είχε καταδικάσει. Εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε χθες να αναγνωρίσει τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, συνδέοντάς τη με την “ανάγκη” για “προκήρυξη πρόωρων εκλογών”, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Ευ. Βενιζέλος, καταγγέλλοντας... “επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος”.
   Επί της ουσίας, πάντως, η Ν.Δ. κρύβει, πίσω από τους υψηλούς τόνους και το κάλεσμα... διαφύλαξης του πολιτεύματος, την αμηχανία της για την “επόμενη μέρα” της απόφασης του ΣτΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση προανήγγειλε μεν χθες ότι “θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για την ουσιαστική αποκατάσταση της πολυφωνίας και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου”, ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά της για τη στάση που θα κρατήσει όταν επιχειρηθεί εκ νέου η συγκρότηση του ΕΣΡ - διαδικασία που η ίδια, ομολογημένα, σαμποτάρισε τετράκις.

  Δημοκρατικός... συναγερμός
   Παράλληλα, η Ν.Δ. απλώνει πέπλο προστασίας στους δικαστές, συντασσόμενη με την απόφασή τους και φτάνοντας στο σημείο να θέσει θέμα πολιτεύματος! “Η κυβέρνηση στον πανικό της αμφισβητεί με τον πιο αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γίνεται επικίνδυνη για την ίδια τη Δημοκρατία μπαίνοντας σε έναν πολύ ολισθηρό δρόμο εκτροπής από την δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα” επισήμανε χθες το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., σχολιάζοντας τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Μάλιστα, κάλεσε... την “κοινωνία” και “όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις” σε ανένδοτο-παρωδία υπέρ της συνέχισης της ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο: “Η ελληνική κοινωνία, η Ν.Δ., όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις ενωμένοι, καλούμαστε να μην το επιτρέψουμε” επισήμανε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

  Η Ν.Δ. ζητεί εκλογές
   Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας τον πολιτικό χαρακτήρα της χθεσινής απόφασης του ΣτΕ, η Ν.Δ. έσπευσε να ζητήσει εκ νέου εκλογές, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι “περισσότερο επιβεβλημένες παρά ποτέ”. “Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από αξιοπιστία, μεταρρυθμιστικό σχέδιο και ενότητα για να αντεπεξέλθει στην κρίση. Δεν τα κατάφερε. H αποχώρησή του από την εξουσία και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη” τόνισε η Πειραιώς, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου “καθοριστικό γεγονός στον δημόσιο βίο της χώρας”. “Ο διαγωνισμός - παρωδία ακυρώθηκε. Ο 'νόμος Παππά' ανήκει πια στο παρελθόν. Η προσπάθεια θεσμικής υπεξαίρεσης των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την απερχόμενη (sic) κυβέρνηση, απέτυχε” υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για “κυβερνητικό πραξικόπημα στον χώρο των ΜΜΕ”. “Δεν πανηγυρίζουμε. Μαζί με τη δημοκρατική κοινωνία αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί η συνταγματική νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Οι προκλητικές, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν πέρασαν” κατέληξε η Ν.Δ.
   Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Ευ. Βενιζέλου να... μην “καλυφθεί” από τη δήλωση της προέδρου του Φ. Γεννηματά που είχε προηγηθεί, και να εκδώσει δική του ανακοίνωση. Ανακοίνωση με την οποία συντάσσεται σε όλα με τη Ν.Δ., καθώς καταγγέλλει... εκτροπή και θέμα Δημοκρατίας, καλώντας κι εκείνος με τη σειρά του στον ανένδοτο - παρωδία. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε “θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική” την αντίδραση της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα του ΣτΕ, για να προσθέσει: “Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος”, συνέχισε και, συντονιζόμενος με τον “γαλάζιο” “ανένδοτο”, κατέληξε: “Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία, στο κράτος δικαίου και στη σταθερή πορεία της πατρίδας μας να αντιδράσουν στο όνομα του Συντάγματος”.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ.: “Δεν κυβερνούν διαπλοκή - βαθύ παρακράτος, αλλά η εκλεγμένη κυβέρνηση”
   Απαντώντας στη Ν.Δ., το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισήμανε:
   “Η Ν.Δ. έσπευσε να πανηγυρίσει ότι 'ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός'. Δυστυχώς γι' αυτούς, η αλήθεια είναι ότι, πέραν του άρθρου 2Α, ο Νόμος 4339/2015 παραμένει σε ισχύ, και βάσει του νόμου αυτού θα επαναληφθεί από το ΕΣΡ η διαδικασία αδειοδότησης.
   Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει το σχέδιο αποσταθεροποίησης που έχει ενορχηστρωθεί εδώ και καιρό από τον κ. Μητσοτάκη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
   Τους απαντάμε: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα, ούτε το βαθύ παρακράτος. Τον κυβερνούν οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις με τη βούληση του ελληνικού λαού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.