20 Οκτ 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «Κήρυκα Χανίων»: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελληνικό λαό, η «συμφωνία αλήθειας» της ΝΔ

- Με ποια κριτήρια το τραπεζικό σύστημα δανειοδοτούσε μια εκδοτική εταιρεία που δεν εκδίδει τίποτα;
- H οικογένεια Μητσοτάκη φόρτωσε τον ελληνικό λαό με το θαλασσοδάνειο του Κήρυκα 675.708 ευρώ!

   Τα νέα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα το άρθρο του περιοδικού Hot Doc σχετικά με το δάνειο της εφημερίδας “Κήρυκας Χανίων”, διαψεύδουν πλήρως τους ισχυρισμούς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
   Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, η “διαδικασία ρύθμισης” του δανείου για την οποία διερρήγνυε τα ιμάτια του ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, δεν είναι τίποτε άλλο από δήλωση προθέσεων προς την τράπεζα από την πλευρά του δανειολήπτη, με βάση τα στοιχεία που έχει προσκομίσει η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς! Επιπλέον, οι περίφημες εξασφαλίσεις του δανείου για τις οποίες ωρυόταν ο επικεφαλής της ΝΔ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακίνητο, το οποίο όμως είχε προσημειωθεί ως εγγύηση και για άλλο δάνειο από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Κι όλα αυτά για μια εταιρεία που, τη στιγμή που αιτήθηκε το δάνειο, παρουσίαζε ζημιές ύψους 376.000 ευρώ.
   Από το ρεπορτάζ, όμως, προκύπτει και κάτι ακόμα: Ενώ διέκοψε την εκδοτική της δραστηριότητα το 2005, η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρουν οι ισολογισμοί που έχει καταθέσει, από το 2005 ως το 2014 κατάφερε να διπλασιάσει τον δανεισμό της και να τριπλασιάσει την ακίνητη της περιουσία. Με ποια κριτήρια το τραπεζικό σύστημα δανειοδοτούσε μια εκδοτική εταιρεία που δεν εκδίδει τίποτα;
   Επιπλέον, όπως παραδέχτηκε η διευθύντρια Εποπτείας του Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, Σπ. Παπαγιαννίδου, στην κατάθεση της στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το συγκεκριμένο δάνειο έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, δηλαδή μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση. Με άλλα λόγια, η οικογένεια Μητσοτάκη φόρτωσε τον ελληνικό λαό με το θαλασσοδάνειο του Κήρυκα, το οποίο, με βάση τα στοιχεία του 2015, όταν δηλαδή η Τράπεζα προχώρησε, μετά από 10 χρόνια, στην καταγγελία του δανείου, ανέρχεται συνολικά στα 675.708 ευρώ!
   Για μία ακόμα φορά, αποδεικνύεται πως η μόνη αλήθεια που είπε -άθελα του- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ότι το δάνειο βασίστηκε στην ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού του πατέρα του. Αυτή είναι η “συμφωνία αλήθειας της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.