1 Οκτ 2016

Δαμασκηνός στηρίζει Φίλη: «Απρεπείς και απαράδεκτοι οι χαρακτηρισμοί "εκκλησιαστικών" προσώπων εναντίον σας»

- «Δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και δεν εκφράζουν όλους μας»
- Με μια προφανή χειρονομία στήριξης και σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν κηρύξει τον υπουργό Παιδείας ανεπιθύμητο, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλούν "γλυκιά ελπίδα" τους Χρυσαυγίτες, τον προσκαλεί  να επισκεφτεί το Διδυμότειχο

   Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι ιεράρχες, που διασώζουν την αξιοπρέπεια της Εκκλησίας και διαχωρίζουν τη θέση τους από άλλους, που, με κηρύγματα μίσους και ρατσισμού, φαίνεται πως δεν έχουν καν καταλάβει τι κηρύττει η θρησκεία που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
   Στο πλευρό του Νίκου Φίλη, λοιπόν, στέκεται ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, στην σφοδρή επίθεση που έχει δεχτεί ο υπουργός Παδείας όλο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών στο σχολείο.
   «Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων «εκκλησιαστικών» προσώπων ακούσθησαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν» σημειώνει στην επιστολή του ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Δαμασκηνός, φωτογραφίζοντας όσα ανέφερε το φυλλάδιο του μητροπολίτη Αιγιαλείας, Αμβρόσιου.
   Στην ίδια επιστολή ο μητροπολίτης Διδυμότειχου Ορεστιάδας και Σουφλίου σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι «χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας».
   Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού Παιδείας σημειώνει ότι «δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και δεν εκφράζουν όλους μας».
   Κλείνοντας την επιστολή του μάλιστα, ο μητροπολίτης, με μια προφανή χειρονομία στήριξης και σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν κηρύξει τον υπουργό Παιδείας ανεπιθύμητο, ενώ την ίδια στιγμή αποκαλούν "γλυκιά ελπίδα" τους Χρυσαυγίτες, τον προσκαλεί να επισκεφτεί το Διδυμότειχο
   Ολόκληρη η επιστολή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.