12 Οκτ 2016

«Benny & Joon» απόψε στην Άρτα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με όπλα την ανθρωπιά, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας

   Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, σε συνεργασία με το «ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΙΟΛΟΣ» της Ε.Ψ.Ε.Π (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ) και τον Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Νομού Άρτας (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ) πραγματοποιούν εκδήλωση-συζήτηση και προβολή ταινίας απόψε, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ».
   Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου ,με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα.
   Το θέμα της φετινής Παγκόσμια Ημέρας έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι «Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για όλους». Το φετινό θέμα ευνοεί τον ανοιχτό διάλογο και τον προβληματισμό όλων έτσι ώστε να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες ως προς την αναγνώριση ήπιων καταστάσεων και την παροχή Πρώτων Βοηθειών καθώς επίσης και στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας.
   Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Benny & Joon» (1993), σε σκηνοθεσία Τζερεμία Τσέσικ με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ, Μάρι Στούαρτ Μάστερσον, Έινταν Κουίν και Τζούλιαν Μουρ. Με μια γλυκόπικρη προσέγγιση ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μπένι και της ψυχικά ασθενούς αδερφής του, Τζουν.
   Ο Μπένι ζει μαζί με την αδερφή του αφιερωμένος στην φροντίδα της και έχοντας εγκαταλείψει πλήρως την δική του ζωή προσπαθώντας να τη βοηθήσει. Τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να αλλάζουν και για τους δύο όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Σαμ, ένας νεαρός ιδιόρρυθμος και ονειροπόλος, που είναι μεγάλος θαυμαστής του Buster Keaton…
   Πρόκειται για μια ταινία, η οποία με βασικά συστατικά την ανθρωπιά, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας, καταφέρνει να μεταδώσει ένα αίσθημα ευθυμίας και αισιοδοξίας στους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.