20 Οκτ 2016

Για πρώτη φορά, 86 ιατρικές πράξεις που πλήρωναν οι ασθενείς από τη τσέπη τους, θα αποζημιώνονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ

- Δείτε ποιες είναι οι σημαντικότερες από αυτές
- Για όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής αυτή η είδηση δεν υπάρχει...

   Από 1.500 ευρώ στα 150 ευρώ για την ιατρική αμοιβή και 150 ευρώ για τα αναλώσιμα θα είναι πλέον η αποζημίωση για τη "Διαγνωστική Αρθροσκόπηση" (η περιβόητη υπόθεση Σαλμά, δείτε ΕΔΩ).
   Εκτός από τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, η οποία είχε κοστολογηθεί από το ΚΕΣΥ το 2014 ως κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο, στο πλαίσιο εξοικονόμησης δημόσιων πόρων, μια άλλη υπερκοστολογημένη ιατρική πράξη, η οποία ανακοστολογήθηκε από τα 800 € στα 400 € είναι η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων με ταυτόχρονη υπολογιστική τομογραφία (PET-CT).
   Όσον αφορά στην κοστολόγηση, είναι η πρώτη φορά που κοστολογούνται 86 ιατρικές πράξεις, η δαπάνη των οποίων έως τώρα επιβάρυνε τους ασθενείς, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.
   Μεταξύ αυτών οι σημαντικότερες είναι οι:
- Ψηφιακή Μαστογραφία
- Υπερηχογράφημα Αυχενικής Διαφάνειας και Β’ Επιπέδου
- Προγεννητικός Γονιδιακός Έλεγχος για Κυστική Ίνωση
- HPV
- Αξονική Στεφανιογραφία
- Κολπικό Υπερηχογράφημα
- PCR για Γρίπη Α/Η1Ν1

ΥΓ: Και όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, "για όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής αυτή η είδηση δεν υπάρχει... Όσο και να προβάλλετε τα ρεπορτάζ της "καταστροφής του ΕΣΥ", ο κόσμος και βλέπει και στηρίζει την προσπάθειά μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.