23 Οκτ 2016

Τοποθετούνται λυόμενα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά - 150 πρόσφυγες μετακινούνται σε ξενοδοχεία

Κλείνει το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Τσεπέλοβο

   Θα κλείσει το επόμενο διάστημα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Τσεπέλοβο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο Φίλιππας Φίλιος συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Κατσικά.
   Ο κ. Φίλιος ανακοίνωσε επίσης ότι 99 συνολικά λυόμενα με σύστημα θέρμανσης και δυνατότητα φιλοξενίας 396 ατόμων θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στον Κατσικά, προκειμένου να εξαφανιστούν πλήρως οι σκηνές από το Κέντρο.
   Σήμερα στο Κέντρο του Κατσικά διαμένουν 340 πρόσφυγες, εκ των οποίων 120 παιδιά. Ο κ. Φίλιος σημείωσε πως στον άμεσο σχεδιασμό είναι η μετακίνηση περίπου εκατόν πενήντα προσφύγων, σε ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί από την Ύπατη Αρμοστεία για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να μεταφερθούν εκ νέου πρόσφυγες στον Κατσικά, αν παραστεί σχετική ανάγκη.
   Σημείωσε δε, πως οι εργασίες για την ανακατασκευή της παιδόπολης της Αγίας Ελένης, ώστε να μεταφερθούν εκεί οι περίπου 200 πρόσφυγες που θα παραμείνουν στον Κατσικά, προχωρούν, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αφού οι εργασίες γίνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.