15 Οκτ 2016

Δις ισόβια (!!!) σε μεγαλοστέλεχος της ΝΔ για απιστία και υπεξαίρεση δημοτικών κονδυλίων 1,4 εκατ. ευρώ

Κανένα ελαφρυντικό για τον άνθρωπο της Ντόρας
- Η πορεία του από τα «ψηλά» της ΝΔ στη φυλακή

   Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση χωρίς ελαφρυντικά, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, δικηγόρο Θεολόγο Καλαϊτζή.
   Το αρχικό σοκ που προκάλεσε στην κοινωνία της Ξάνθης το άκουσμα της ποινής για τα δις ισόβια που επιβλήθηκαν στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΠΑΞ (Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης) και γνωστό πολιτικό παράγοντα της Ν.Δ. στην περιοχή, Θεολόγο Καλαϊτζή, διαδέχεται ο προβληματισμός για την «αμαρτωλή», όπως χαρακτηρίστηκε, επιχείρηση, σε μια περίοδο που τα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής πολιτικών προσώπων με οικονομικά συμφέροντα κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο του τόπου.
   Ο 54χρονος Θεολόγος Καλαϊτζής υπήρξε δικηγόρος, του οποίου όμως αφαιρέθηκε πριν από κάποια χρόνια η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης, όταν ενεπλάκη σε υπόθεση πλαστογραφίας.
   Ο ίδιος υπήρξε από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη τη ΝΔ. στην Ξάνθη. Υπήρξε μέλος της Ν.Δ. από το 1977, ήταν επίσης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης και μάλιστα από το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης και μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ., ενώ το 2009 τάχθηκε στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη στην διάρκεια της εσωκομματικής εκλογής με αντίπαλο τότε τον Αντώνη Σαμαρά.
   Ήδη το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του κ. Καλαϊτζή με την αδερφή του σημερινού προέδρου της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
   Από το 1987 μέχρι το 2010 εκλεγόταν συνεχώς δημοτικός σύμβουλος με τις παρατάξεις που στήριζε η Ν.Δ. στον δήμο Ξάνθης. Κατά την περίοδο 1987-1990 εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και το 2003 - 2004 ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Η εμπλοκή του με την ΕΑΠΑΞ και η τοποθέτησή του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου υπήρξε και ο τελευταίος σταθμός της πολιτικής διαδρομής του Θεολόγου Καλαϊτζή.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διάδοχος του Θεολόγου Καλαϊτζή στην δημοτική αυτή επιχείρηση του δήμου Ξάνθης, Αλέκος Κυριακίδης, όταν ήρθε και αυτός αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι παρέλαβε οικονομικό χάος. «Όταν ανέλαβα την εταιρία, τον Ιούνιο του 2010, στα ταμεία υπήρχαν μόλις 65 ευρώ. Αμέσως ειδοποίησα τον δήμαρχο και ξεκίνησα έλεγχο» ανέφερε ο Αλέκος Κυριακίδης στο δικαστήριο, εξηγώντας πως από τον έλεγχο στις χρήσεις του 2005 έως και 2009 βρέθηκε λογιστική ζημία της τάξεως των 740.00 ευρώ. Τελικώς, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης για χρέη της εταιρίας και αφέθηκε ελεύθερος.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του αυτοδιοικητικού στελέχους της ΝΔ:
   Άλλο ένα στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, Θεολόγος Καλαϊτζής καταδικάστηκε με ποινή δις ισόβιας κάθειρξης για απιστία και υπεξαίρεση ποσού, που σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών, αγγίζει το 1,4 εκατ. ευρώ, για την υπόθεση της τελούσας υπό εκκαθάριση εταιρίας δημοτικής επιχείρησης του δήμου Ξάνθης με την επωνυμία «ΕΑΠΑΞ», (Επιχείρηση Αξιοποίησης Παλιάς Ξάνθης). Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλαΐτζής, δημοτικός σύμβουλος επί 24 συναπτά έτη, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, πρόεδρος του κόμβου της Ξάνθης από το 2004, καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
   Η μακρά και «λαμπρή» πορεία τέτοιων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι διαχρονικός κάτοχος του «ηθικού πλεονεκτήματος», σε σημείο να θέλει να σπιλώσει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.