20 Οκτ 2016

Προσλαμβάνονται 1.000 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία

Για την αντιμετώπιση του bullying

   Για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προανήγγειλε μέχρι το τέλος του μήνα την πρόσληψη περίπου 1.000 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία.
   Αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είπε πως «μετά από 30 χρόνια τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους», ενώ μίλησε για τρεις μάχες που δόθηκαν από το υπουργείο.
   Η πρώτη για να ανοίξουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό, η δεύτερη για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η τρίτη για την αλλαγή της εκπαιδευτικής καθημερινότητας. Ο υπουργός έκανε λόγο μάλιστα για «ουσιαστικές αλλαγές χωρίς οικονομικό κόστος».
   «Το σημερινό σχολείο δεν μας ικανοποιεί. Ο σημερινός τρόπος που μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια δεν είναι σωστός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας ενώ σημείωσε πως αλλαγές στο Λύκειο θα γίνουν οι οποίες θα ανακοινωθούν «εγκαίρως».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.