13 Σεπ 2016

Νεοναζί βεβήλωσαν την εβραϊκή συναγωγή στα Γιάννενα - VIDEO

Θωμάς Μπέγκας: Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των Ναζί. Η εικόνα της σβάστικας δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού

   Θλίψη και αποτροπιασμό για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής με αγκυλωτούς σταυρούς εκφράζει ο Δήμος Ιωαννιτών, καταδικάζοντας την σε όλους τους τόνους.
   Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι έφτιαξαν με σπρέι αγκυλωτούς σταυρούς στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και σε παρακείμενα σπίτια.
   «Οι εικόνες των αγκυλωτών σταυρών που κάποιος, κάποιοι, «ζωγράφισαν» στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και παρακείμενων σπιτιών, προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε υγιή νου, σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο» τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και πρόσθεσε:
   «Οι εικόνες του συμβόλου του ναζισμού, προκαλούν θλίψη σε μια πόλη που κουβαλάει ακόμη το φορτίο της μνήμης από τις θηριωδίες των Ναζί. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των Ναζί. Η εικόνα της σβάστικας δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού».
   Δυστυχώς ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, εξακολουθούν να σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριο τους και στις μέρες μας, συμπλήρωσε και διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία παθητικότητα ή αδράνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.