18 Σεπ 2016

Οι πράσινοι trainspotters της Άρτας και τα 88 εκατομμύρια ευρώ

Ο πόνος τους είναι μεγαλύτερος κι απ' αυτόν που νοιώθει κάποιος όταν αποχωρίζεται ξαφνικά μια καρέκλα, μετά από 20 χρόνια που την είχε συνηθίσει ο πωπός του

   Κάθομαι στην κεντρική πλατεία στην Άρτα να πιω ένα καφέ και διαβάζω σε τοπική εφημερίδα:
 Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας: «Τα τραίνα της ανάπτυξης και των ευκαιριών περνούν και χάνονται»...
   Προσωπικά, τα καταλαβαίνω τα παιδιά, όταν μιλούν για τραίνα. Καταλαβαίνω την ανησυχία τους που δεν τα βλέπουν να έρχονται και τον φόβο τους μη τυχόν περνούν και χάνονται. Βλέπετε, είχαν δει στο "μακέτο" του Σημίτη, για τη γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο, ότι θα υπήρχε και σιδηροδρομική γραμμή και το πίστεψαν. Δεν μπορεί, σκέφτηκαν. Για να το δείχνει το "μακέτο", έγινε η γραμμή. Και για να έγινε η γραμμή, δεν μπορεί, θα κυκλοφορούν και τραίνα.
   Κι έτσι, στήνονται στον κόμβο Παπακώστα, ως άλλοι trainspotters και περιμένουν να δουν τα τραίνα να έρχονται. Και κοιτούν με τα κιάλια προς Λιμίνη μεριά, περιμένοντας να δουν τον καπνό της ατμομηχανής ή να ακούσουν το σφύριγμα του τραίνου. Και τους πιάνει αγωνία που δεν τα βλέπουν και φόβος μη τυχόν περνούν και χάνονται απαρατήρητα, σαν αερικά μέσα στη νύχτα...
   Κι είναι ο πόνος τους μεγαλύτερος κι απ' αυτόν που νοιώθει κάποιος όταν αποχωρίζεται ξαφνικά μια καρέκλα, μετά από 20 χρόνια που την είχε συνηθίσει ο πωπός του.
   Παιδιά, να με συμπαθάτε, αλλά πρέπει να σας πω την σκληρή αλήθεια. Τζάμπα περιμένετε. Ο Σημίτης την έκοψε τη γραμμή, τρένο δεν φτιάχτηκε και τα 88 εκατομμύρια ευρώ για το νομό Άρτας έρχονται μέσω τραπέζης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.