29 Σεπ 2016

Νέο show Λοβέρδου στην εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια (απευθείας μετάδοση-ενημέρωση)

Απεγνωσμένη προσπάθεια να μην βγει πόρισμα

   Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, με επιτηδευμένα έντονο ύφος επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση με αφορμή την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα όσα κατατίθενται στην επιτροπή όλο αυτό το διάστημα.
   Ο Ανδ. Λοβέρδος, επιχειρώντας συστηματικά να μπλοκάρει τις διαδικασίες της επιτροπής και λειτουργώντας διαρκώς ως υπερασπιστής των καναλαρχών, δημιουργεί συνεχώς προσκόμματα και κάνει παρεμβάσεις απλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σήμερα, είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας προεξόφλησε το πόρισμα της επιτροπής, ενώ στην ουσία ο πρωθυπουργός απλά επισήμανε όσα δημόσια έχουν κατατεθεί στην επιτροπή για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ.
   Το ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης του Λοβέρδου προσπάθησε ανεπιτυχώς να παίξει ο Κ. Τζαβάρας της ΝΔ κάνοντας και αυτός λόγο για παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα στη δικαιοσύνη και ξεχνώντας ότι πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που προανήγγειλε ότι θα ακυρώσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Αν κάποιος έχει βγάλει ήδη πόρισμα, όπως σχολίασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος ο Ανδ. Λοβέρδος που έχει επανειλημμένα τονίσει ότι «δεν υπήρξαν θαλασσοδάνεια».
   Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο της Αν. Καββαδία, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Eίναi γνωστό ποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξη και τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπή λειτουργώντας ως αυτόκλητοι μάρτυρες των καναλαρχών. Tο να ρίχνει ο κ . Λοβέρδος τη μπάλα στην εξέδρα, αποδεικνύει απλώς την ένδεια των επιχειρημάτων του. Αντιλαμβάνομαι τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ως κατεξοχήν εκπρόσωπος ενός συστήματος το οποίο έχει αρχίσει να ξηλώνεται».
   Σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται η κατάθεση του Γιώργου Πάσχα, προϊστάμενου της Τράπεζας της Ελλάδος. Την ερχόμενη Τρίτη 4 Οκτωβρίου, προγραμματίστηκε από την Επιτροπή η κατάθεση του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Ηλία Προβόπουλου ενώ στις 11 του ίδιου μήνα έχει προσκληθεί ο νυν διοικητής της Τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εξεταστικής Επιτροπής, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου αναμένεται να καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης.

Η μετάδοση μέσω της web tv του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.