1 Σεπ 2016

Habemus Papam, μη σας πω και Παπάν...

Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

   Άντε να μάθεις τι γίνεται εκεί στα κλειστά δωμάτια του «πύργου» της Συγγρού. Και να προβλέψεις ποιος θα βγει σήμερα από κει με τηλεοπτική άδεια και ποιος τηλεοπτικά άδειος. Κοντός ψαλμός αλληλούια, όμως. Μόνο που, περιμένοντας τον κοντό ψαλμό, ας απολαύσουμε το αλληλούια. Χαμογελαστό και χαρούμενο για τη Δημοκρατία που, με όλα τα ζαβά και τα ανάποδά της, όταν θέλει, μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της σε όλους, ακόμα και στους μεγιστάνες που κατέχουν την τέχνη και τη δύναμη να ξεφεύγουν.
   Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις των βαρόνων, κυρίες και κύριοι. Απολαύστε την. Οι Μεγάλοι και οι εκπρόσωποι των Μεγάλων να προσέρχονται εκεί που μια δέσμευση της εκλεγμένης κυβέρνησης γίνεται πράξη, και ο νόμος βρίσκει την εφαρμογή του. Όμορφα κι ωραία, για να πάρουν μέρος σε έναν διαγωνισμό που κάποιοι από αυτούς πολέμησαν και πολεμούν λυσσαλέα. Με την προσφορά του ο καθένας στην τσέπη κι ας διακηρύσσουν ακόμα κάποιοι από αυτούς ότι έχουν δικαίωμα στο τσάμπα.
   Μια εικόνα κόντρα στους εικονομάχους του Μητσοτάκη (τους), που ακόμα και την τελευταία στιγμή υπόσχονται ότι θα «απελευθερώσουν» όταν γίνουν κυβέρνηση -σε τρία τέρμινα δηλαδή- τον αριθμό των αδειών. Και τους κλείνουν έτσι το μάτι -μην πάτε να ξηλωθείτε για να πάρετε αυτό που θα σας δώσουμε τσάμπα. Πήγαν όμως. Γιατί καταλαβαίνουν ότι το παιχνιδάκι της διαπλοκής έλαβε τέλος. Κι όποιος επιθυμεί να αναλάβει ρόλο στην ενημέρωση θα πρέπει να υπακούσει σε κάποιους κανόνες.
   Σήμερα, αναμένεται, λένε, λευκός καπνός. Θα μάθουμε όλοι ποιοι θα είναι οι νικητές σε έναν διαγωνισμό πρωτοφανή για την Ελλάδα, όπου οι τηλεοπτικές άδειες μοιράζονταν όπως μοιράζονταν και παρατείνονταν όπως παρατείνονταν, επί τριάντα χρόνια. Για όσους όμως καταλαβαίνουν την τεράστια σημασία της ίδιας της διαδικασίας, ο λευκός καπνός βγήκε με την έναρξη του διαγωνισμού. Με την εικόνα που έδειξε, έστω για μια φορά, ότι ο νόμος ισχύει όχι μόνο για ημιόνους, αλλά και για βαρόνους.
   Η εικόνα της προσέλευσης ιερών προσώπων και βλοσυρών εκπροσώπων εκεί που η πολιτεία τους κάλεσε, της υποταγής τους στους όρους που η Βουλή ψήφισε, δείχνει κάτι πολύ σοβαρό, κατά τη γνώμη μου: Επιτέλους, habemus Papam. Μη σας πω και Παπάν. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.