9 Σεπ 2016

Το τείχος της ντροπής της Βρετανίας

Τείχος ανάμεσα στη φτώχεια και τον πλούτο

   Πόσο αίμα, πόσα δάκρυα χρειάζονται ακόμα για να πέσει το τείχος ανάμεσα στη φτώχεια και τον πλούτο; Κανείς δεν ξέρει. Πότε το βλέμμα ενός παιδιού της Συρίας που περιπλανάται στους δρόμους της κόλασης θα γίνει χαρούμενο; Κανείς δεν διερωτάται. Ούτε μαθαίνει κανείς από τα κατά τα άλλα καλά πληροφορημένα μίντια της Δύσης, για την απόφαση που έλαβε την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση να κατασκευάσει ένα τείχος κι από τις δύο πλευρές του περιφερειακού δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι του Καλαί. «Χτίσαμε φράχτες, τώρα χτίζουμε έναν τοίχο», δήλωσε ο Robert Goodwill, Γραμματέας του κράτους για τη μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο.
   Η αγανακτισμένη βουλευτής των Πράσινων Caroline Lucas σε ένα άρθρο της χαρακτηρίζει το τείχος «τερατούργημα» και πως ο «trumpisme (σ.σ. η προαναγγελία του αμερικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως θα κατασκευάσει τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ και Μεξικού) προσγειώθηκε τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο». Το τείχος που έκτισε ο Μπους τζούνιορ και η αποτυχία του φαίνεται δεν τους...

η συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.