22 Σεπ 2016

Σε καλό δρόμο το Νοσοκομείο Άρτας

Στο δρόμο της εξυγίανσης και της βελτίωσης των υπηρεσιών του βαδίζει το Γ.Ν. Άρτας, ξεπερνώντας με σταθερά βήματα τη λειτουργική κρίση των τελευταίων ετών


   Αφιέρωμα στο Νοσοκομείο Άρτας και στα βήματα που γίνονται από τη νέα Διοίκηση για την εξυγίανση και βελτίωση των υπηρεσιών του έκανε το εξειδικευμένο υγειονομικό site, stogiatro.gr.
   Όπως γράφει:
   Παρά τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στην κίνηση των ασθενών, το νοσοκομείο έχει επιτύχει να εξυπηρετεί, σήμερα, όλα τα περιστατικά άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.
   Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του λειτουργούν πλήρως 12 κλινικές, 6 εργαστήρια, 7 τμήματα και 3 μονάδες (ΜΕΘ, Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας, Τεχνητού Νεφρού).
   Δεν αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, είναι πλήρες ειδικοτήτων και παρότι ο αριθμός των γιατρών δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες του, χάρη στην οργάνωση και το συντονισμό από την πλευρά της Διοίκησης και στις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το νοσοκομείο καταφέρνει να εξυπηρετεί ασθενείς που καταφθάνουν από όλο το νομό Άρτας αλλά και από τους γύρω νομούς, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με «συνοπτικές» διαδικασίες
   Στο πλαίσιο της εξυγίανσης, το ΔΣ του νοσοκομείου, στο οποίο από το Δεκέμβριο του 2015 εκτελούσε χρέη προέδρου, ο αντιπρόεδρος τότε και διοικητής σήμερα κ. Βασίλης Μπαλάσκας, προχώρησε στην άμεση εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε συνέχεια του άρθρου 97 του Ν. 4368/2016, τοποθετώντας «εκτός» τους εργολάβους και συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, ύστερα από προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.
   Η επιλογή έγινε από ειδική επιτροπή που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, με βασικό κριτήριο τα χρόνια προϋπηρεσίας.
   Όσον αφορά, στα προβλήματα που είχαν προκύψει με τον αξονικό τομογράφο έχουν ήδη ξεπεραστεί, καθώς η λειτουργία του αποκαταστάθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ηλεκτρονικός διαγωνισμός για νέο αξονικό τομογράφο, ο οποίος αναμένεται να λήξει το Φεβρουάριο του 2017.
   Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει καμία οφειλή προς το ιατρικό προσωπικό, καθώς οι τεσσάρων μηνών οφειλόμενες εφημερίες και υπερωρίες, αποπληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2016.
   Τέλος, στο πλαίσιο της αξιοκρατικής αξιολόγησης των στελεχών του νοσοκομείου, μετακινήθηκαν δύο υπάλληλοι από τη θέση προϊστάμενου τμήματος σε θέσεις υπαλλήλων του ίδιου τμήματος.
   Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφει ο Διοικητής του νοσοκομείου, οι συγκεκριμένες μετακινήσεις έγιναν «επειδή κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Οργανισμού του Γ.Ν. Άρτας και δη του άρθρου 16 αυτού, οι ανωτέρω υπάλληλοι δεν δύνανται να προΐστανται στα Τμήματα που είχαν τοποθετηθεί και αντικαταστάθηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.