16 Σεπ 2016

Έφοδος εισαγγελέων διαφθοράς στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

- Κατάσχεσαν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία
- Σπουδή της ΝΔ να παρέμβει ως συνήγορος
- Μαξίμου: Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν ενοχλεί τη Ν.Δ., θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει

   Έφοδο στην εταιρεία της συζύγου του Γ. Στουρνάρα έκαναν χθες, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, το πρωί, Εισαγγελείς Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ποσά από τις οποίες φαίνεται να είχε λάβει και η σύζυγος του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εισαγγελείς προχώρησαν σε κατασχέσεις εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων που αφορούν τις δραστηριότητες της εταιρίας της συζύγου του κ. Στουρνάρα.
   Η έρευνα των εισαγγελέων είναι η δεύτερη για τις δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού έχει προηγηθεί άλλη που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης τον Απρίλιο του 2015 σε βάρος των μελών του ΔΣ και του διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
   Η δίωξη αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά που, όπως προέκυψε μετά από διαχειριστικό έλεγχο, είχε δαπανήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων που θα μπορούσαν να έχουν προβληθεί-μεταδοθεί δωρεάν.
   Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς και περιλαμβάνονται στην δικογραφία που οδηγήθηκε σε ανακριτή διαφθοράς προκύπτει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνησε, το επίμαχο διάστημα, συνολικά ποσά που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές προβολές θεμάτων αρμοδιότητας του, όπως η εποχική γρίπη κ.λπ., ενώ θα μπορούσαν να προβάλλονται δωρεάν καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.
   Επιπλέον, στην δικογραφία που σχηματίστηκε διαπιστώνεται ότι για κάποιες από τις επίμαχες συμβάσεις δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες διαγωνισμού, ενώ σε μία περίπτωση επιλέχθηκε εταιρία η οποία θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω προηγούμενης καταδίκης του υπευθύνου της για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
   Αμέσως μετά την έφοδο των δικαστικών λειτουργών, με αξιοπρόσεκτη σπουδή, το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. έβγαλε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει ότι "περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας" τον Γ. Στουρνάρα, ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση για "άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του διοικητή της ΤτΕ".
   Σε αυτή την ανακοίνωση της Ν.Δ. απάντησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι “Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει”
  Συγκεκριμένα, “Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες” υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη στήριξή της στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα.
   “Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας” σημειώνει το Μαξίμου.
   “Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του” αναφέρει.
   “Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς” συνεχίζει ακόμη.
   “Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία. Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει” τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.