6 Σεπ 2016

Πλήρης απαλλαγή απο συμμετοχή στα φάρμακα για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ

Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής

   Εγκύκλιο σχετικά με την απαλλαγή από την καταβολή συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη ως αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.
   Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ όσοι στερήθηκαν την παροχή του ΕΚΑΣ, απαλλάσσονται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας τους, πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.
   Η διάταξη αυτή ισχύει από 1-8-2016 και μέχρι την τελική κατάργηση του ΕΚΑΣ, δηλαδή την 1-1-2020.
   Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το ΕΚΑΣ την 1/7/2016, όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
   Επίσης, σημειώνει ότι συνεχίζεται η χορήγηση βεβαιώσεων για συμμετοχή 10% στη φαρμακευτική δαπάνη στους δικαιούχους ΕΚΑΣ.
   «Οι συνταξιούχοι μπορούν να τις αναζητήσουν από τα τμήματα εκκαθάρισης συντάξεων, καθώς και από τα περιφερειακά τμήματα όλων των διευθύνσεων του Οργανισμού» διευκρινίζει ο ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.