17 Σεπ 2016

Αυτή είναι η «κανονικότητα» του Μητσοτάκη

Προανήγγειλε ότι θα απολύσει όσους συμβασιούχους προσελήφθησαν ή θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα

   Από τις πρώτες δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκιαγράφησε με ευκρινέστατο τρόπο πώς βλέπει την... κανονικότητα η συντηρητική παράταξη όταν και αν έρθει στην εξουσία.
   Στην κορυφή της «γαλάζιας» ατζέντας, όπως είναι φυσικό, παραμένουν οι απολύσεις. Όπως προανήγγειλε, θα απολύσει όσους συμβασιούχους προσελήφθησαν ή θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.
   Θα απολύσει λοιπόν τις καθαρίστριες, που εργάζονταν για ψίχουλα με κάθε είδους σύμβαση γαλέρας, για να μονιμοποιήσει τους εργολάβους της καθαριότητας, που είχαν και υψηλότερο κόστος για το κράτος.
   Θα απολύσει τους δασκάλους και τους καθηγητές που δούλευαν επί χρόνια συμβασιούχοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, που μάλιστα προσλαμβάνονταν αρκετούς μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, εις βάρος τής ίδιας της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, που είναι και η μοναδική επιλογή για τη συντριπτική πλειονότητα των οικογενειών.
   Το δεύτερο δομικό στοιχείο της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής που επιφυλάσσει για τη χώρα, όπως αποκάλυψε, είναι η εκστρατεία που θα κάνει για την “απενοχοποίηση του κέρδους των επιχειρηματιών”! Μόνο που ξεχνά κάτι.
   Όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, η πλειονότητα των κομμάτων και της κοινωνίας δεν έχει κανένα ζήτημα με το υγιές κέρδος των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε ένα καθεστώς ισονομίας, σέβονται τους νόμους, αποδίδουν τους φόρους και έχουν επενδυτική ατζέντα.
   Η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας και ορισμένων κομμάτων έχει πρόβλημα με τη διαπλοκή και το ιδιότυπο “επιχειρηματικό” καθεστώς που επέβαλαν από τη Μεταπολίτευση και μετά όλες οι κυβερνήσεις και που τελικά κάτω από το χαλί έκρυβε πολύ μαύρο χρήμα, «Panama Papers» και λίστες Λαγκάρντ. Γι' αυτό το σύστημα όμως δεν ανέφερε τίποτα.
   Το τρίτο θέμα που κράτησε ψηλά στην παρθενική του εμφάνιση ως αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις πρώτες του δηλώσεις την Παρασκευή ήταν το μεταναστευτικό διά της πλαγίας οδού. Πώς; Αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να καταδικάσει τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές, δίνοντας ξανά τόπο και χώρο στα ακροδεξιά στοιχεία της «γαλάζιας» παράταξης να διακηρύσσουν τον φόβο και να ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.