28 Σεπ 2016

Δυσφορία στην παράταξη του Δημάρχου Άρτας

- Σε πανελλήνια κινητοποίηση εξελίσσεται το θέμα με τις καθαρίστριες
- Διαφοροποίηση Λώλου, Μπαλάγκα, Παπάζογλου
- Έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη
- Συρροή συνδικαλιστών απ’ όλη την Ελλάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο
- Μιλούν για «Κερκόπορτα» Τσιρογιάννη και «ανακατανομή» των σχέσεων εργασίας

   Πανελλήνιες διαστάσεις έλαβε η υπόθεση που τις τελευταίες εβδομάδες απασχολεί την τοπική κοινωνία και το Δήμο Αρταίων σχετικά με την «ανακατανομή» των σχέσεων εργασίας μεταξύ των συμβασιούχων καθαριστριών στα δημόσια σχολεία. Και χρησιμοποιείται πλέον ο όρος ανακατανομή εργασιακών σχέσεων, διότι η απόφαση του Δήμου να αλλάξει αριθμητικά τις αίθουσες που αναλαμβάνουν στην διάρκεια του έτους προς καθαρισμό οι συμβασιούχες καθαρίστριες σχετίζεται άμεσα με τα χρήματα των αποδοχών τους. Όπως έχει σημειωθεί και στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ οι συμβασιούχες καθαρίστριες πληρώνονται από το προϋπολογισθέν ποσό του υπουργείου Παιδείας κάθε μήνα βάση του αριθμού αιθουσών που αναλαμβάνουν με 30 ευρώ μηνιαίως για κάθε αίθουσα.
ηχ    Έτσι, οποιαδήποτε μεταβολή του εν λόγω αριθμού σημαίνει μεταβολή αποδοχών.
   Το θέμα ανακινήθηκε μέσω της διαμαρτυρίας που κατατέθηκε από τις καθαρίστριες δια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, όταν ο πρόεδρός της ήρθε στην Άρτα συμμετέχοντας σε σχετική παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης και δεν έλαβε καθόλου καλή τροπή.
 
  «Κερκόπορτα» στις εργασιακές σχέσεις
   Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων το βράδυ της Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου, το θέμα απασχόλησε για πάνω από δυο ώρες το Σώμα καθώς πολυπληθέστερη αποστολή αυτή τη φορά με την εκπροσώπηση Ομοσπονδιών απ’ όλη την Ελλάδα έφτασε στο Δημαρχείο της Άρτας. Οι συνδικαλιστές πίεζαν για την ανάκληση των σχετικών αποφάσεων του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, διότι όπως τονίστηκε «ανοίγει μια «κερκόπορτα» για αυθαίρετη αναδιανομή της φτώχειας μεταξύ εργαζομένων της ίδιας κατηγορίας σε όλη την Ελλάδα». Κι αυτό γιατί με τον ίδιο τρόπο ή την ίδια λογική όπως επισημάνθηκε θα μπορούσε να δώσει ένα πιάτο φαγητό και σε πολλούς άλλους μοιράζοντας κάθε θέση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου ή των εργαζομένων σ’ άλλες υπηρεσίες και τομείς.
   Στο πλευρό του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Δημήτρη Καραγεωργόπουλου βρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα Ελλάδας, Μανώλης Αχλαδιανάκης, ο οποίος ταξίδεψε στην Άρτα από το Ηράκλειο Κρήτης για το λόγο αυτό, αλλά και αντίστοιχα εκπρόσωποι από Αγρίνιο, Καισαριανή, την Πρέβεζα και αλλού, καθώς και καθαρίστριες που θίγονται από αυτή την απόφαση.

  Ανάκληση της απόφασης
   Το θέμα πολύ πριν στο χώρο βρεθούν οι εκπρόσωποι ζητώντας από το ΔΣ να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση του δημάρχου, είχε ήδη κατατεθεί με σχετικές ερωτήσεις από τους επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.
   Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, έδωσε το λόγο κατά σειρά σε όλους όσους ήθελαν να τοποθετηθούν, όταν και πρώτος τοποθετήθηκε ο κ. Καραγεωργόπουλος, εξιστορώντας όσα είχαν προηγηθεί κι επισημαίνοντας παράλληλα ότι εν προκειμένω «Όχι μόνο ένα πιάτο τραχανά δεν μοιράζεται αλλά... βραστό νερό. Εκμεταλλεύεται με την συμπεριφορά του γυναίκες που έχουν ανάγκη για κάποια εργασία και κόβει από την μια πλευρά για να μοιράσει εξυπηρετησούλες». Ο κ. Καραγεωργόπουλος τόνισε απευθυνόμενος στο Σώμα ότι εκπροσωπεί 500.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «κυνική ομολογία από πλευράς του δημάρχου Αρταίων στην προηγούμενη συνάντηση όταν έφτασε στην Άρτα για να υπερασπιστεί τις εργαζόμενες συμβασιούχες καθαρίστριες στους χώρους όπου μεγαλώνει και εκπαιδεύεται ο ανθός της ελληνική κοινωνίας. Παρότι του είπα ότι σέβομαι και τον ίδιο και το αξίωμά του θεσμικά, όμως η συμπεριφορά του δεν ήταν καλύτερη. Δεν ξέρω αν η επίσκεψή μας τον έφερε σε αμηχανία αλλά άρχισε να ανεβάζει τον τόνο της φωνής του, άρχισε να μας ζητά να περάσουμε έξω...», ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

  «Το κακό παράδειγμα»
   Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Μανώλη Αχλαδιανάκη, ο οποίος εκπροσωπεί 250.000 τρίτεκνες οικογένειες, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, που απευθυνόμενος στο Σώμα τόνισε ότι «Δεν μπορείτε να συνεργείτε σ’ αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρεθώ σε ένα ΔΣ και θα άκουγα έναν δήμαρχο να εξαθλιώνει πολυμελής οικογένειες». Ο ίδιος πρόσθεσε απευθυνόμενος στο Σώμα «Σας κοιτώ στα μάτια και σας καλώ να σταματήσετε αυτή την απόφαση. Διότι το δημογραφικό είναι το σοβαρότερο πράγμα που αντιμετωπίζει η χώρα και το γνωρίζετε καλά και σε αυτή την περιοχή. θα γίνει ακόμη χειρότερο και τέτοιες πρακτικές εναντίον πολυμελών οικογενειών αποπροσανατολίζουνε το στόχο. Χθες ήμουνα με το Νομικό Σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών και συζήτησα το συγκεκριμένο θέμα και μου υποσχέθηκε ότι βγάλει εγκύκλιο για αυτό. Αλλά δήμαρχε αν δεν παλέψετε για αυτούς τους ανθρώπους -εκτός εάν έχετε άλλους λόγους για εξυπηρέτηση ημετέρων που λένε εδώ κι εγώ δεν το γνωρίζω- αλλά κι εσείς οι δημοτικοί σύμβουλοι σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων...Κι ερωτώ: Μήπως κ. δήμαρχε αν είχατε το δικαίωμα να μοιράσετε περισσότερο τραχανά θα καταργούσατε τους δημοτικούς υπαλλήλους, κι όπου είναι πέντε θα τους κάνατε 20 για να δώσετε περισσότερο τραχανά. Δεν το κάνατε στους δημοτικούς υπαλλήλους αλλά το κάνετε σ’ αυτές τις γυναίκες... Δεν γνωρίζω καμία από αυτές, όμως θα είναι έγκλημα για αυτές τις γυναίκες κι αν το αφήσετε να περάσει έτσι σήμερα εδώ αύριο θα επεκταθεί στο Αγρίνιο που είναι εδώ, θα είναι στην Καισαριανή που είναι εδώ». Καταλήγοντας ο ίδιος κάλεσε τους αιρετούς να μην επιτρέψουν να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, τον δήμαρχο να αθετήσει την απόφαση του και επισήμανε: «Θα είστε το κακό παράδειγμα για τις εργαζόμενες σε όλη την Ελλάδα!».

  Καταγγελίες για ελλιπή καθαριότητα
   - Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρ. Τσιρογιάννης, υπερασπίστηκε την απόφαση του για ίση κατανομή μεταξύ των καθαριστριών που μοιράζονται την καθαριότητα σε ένα σχολείο, τονίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις όπου η μία είχε από το παρελθόν περισσότερες αίθουσες και η άλλη λιγότερες επιχείρησε μια ίση κατανομή του αριθμού τους, ενώ επιπρόσθετα για ακόμη μια φορά εξήγησε ότι σε τέσσερις περιπτώσεις από τη μείωση αιθουσών διατέθηκαν και ορισμένες σε κάποιες νέες εργαζόμενες που είχαν ανάγκη. Αυτό το σκέλος ήταν γνωστό βέβαια από το ρεπορτάζ και τις επίσημες δηλώσεις του, όμως το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής του περιελάμβανε την αναφορά του σε επίσημες καταγγελίες που έχει λάβει ως δήμαρχος από διευθυντές σχολείων και συμβούλια γονέων για ελλιπή καθαριότητα σε διάφορα σχολεία της πόλης. Μια προς μια ο κ. Τσιρογιάννης διάβασε ενώπιον όλων τις καταγγελίες απαλείφοντας τα ονόματα των περιπτώσεων που κάθε μια αφορούσε. Οι εν λόγω έγγραφες αναφορές διευθυντών σχολείων αφορούσαν σε ελλιπή καθαριότητα, αδικαιολόγητη και χωρίς άδεια απουσία, συστάσεις που δεν εισακούστηκαν από τις Διεύθυνση και καλούσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και καθ’ ύλη αρμόδιο να παρέμβει με συστάσεις, κλπ».

  Τις αγνόησαν όλες!
   Ο ίδιος ανέγνωσε δυο σχετικές καταγγελίες και επανέλαβε την πρόταση την οποία όπως είπε είχε κάνει και στην συνάντηση στο γραφείο για εξ αρχής με κοινωνικά κριτήρια αξιολόγηση όλων των καθαριστριών που με σύμβαση εργάζονται στην καθαριότητα με όποια κριτήρια συμφωνηθούν απ’ όλους. Πρόταση που φυσικά αντικρούστηκε διότι πλην των άλλων όπως τονίστηκε οι εν λόγω συμβασιούχες καθαρίστριες που σήμερα εργάζονται με ελάχιστα προσβλέπουν στην μελλοντική αποκατάσταση. Το αίτημα για ανάκληση της απόφασης επαναλήφθηκε, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να διερωτάται «Γιατί εφόσον έχετε δυο καταγγελίες δεν τιμωρήσατε τις δυο υπεύθυνες και τις τιμωρείτε όλες. Εάν έχετε έναν κακό οδηγό, αποδεδειγμένα όμως θα τους τιμωρήσετε όλους;».

  Κόντρες για τις αίθουσες
   Ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε ο λόγος να δοθεί και σε μια από τις καθαρίστριες που ευνοήθηκε από την ανακατανομή των αιθουσών και το λόγο έλαβε η κ. Κωνσταντίνα Καραντζά η οποία επισήμανε ότι «Είναι τρίτεκνη, ξεκίνησα πέρυσι με έξι αίθουσες και η άλλη η κοπέλα είχε 12. Όμως δεν είδα πέρυσι να φωνάξετε και για μένα που μπήκα με έξι αίθουσες κι η άλλη είχε 12. Φέτος γιατί διαμαρτύρεστε για τις νέες συναδέλφισες».
   Η απάντηση βέβαια ήρθε από τις ίδιες όταν εξήγησαν ότι την περυσινή χρονιά έγιναν για τέσσερις περιπτώσεις που είχαν πρόβλημα περικοπές ώστε να βοηθηθούν και έδειξαν κατανόηση. Όμως ακολούθησε φέτος δεύτερη περικοπή και πάλι από την δημοτική αρχή που δεν είναι δυνατόν να την αποδεχθούν, ενώ προστέθηκε πώς να υπάρχει ανάγκη ακόμη κι αυτές τις τέσσερις νέες περιπτώσεις θα τις αντιμετωπίσουν συναδελφικά κι ας εργαστούν αν ο Δήμος έχει την δυνατότητα να τις πληρώσει από δικά του κονδύλια, εμμένοντας στη θέση ότι δεν θα αποδεχθούν καμία άλλη περικοπή σε αίθουσες και ως εκ τούτου σε αποδοχές.
   Ακολούθησαν ερωτήματα με πρώτη την επικεφαλής της Δημοτικής Αλλαγής αναφορικά με το πότε πάρθηκε αυτή απόφαση, με ποια διαδικασία και καθώς δεν υπήρχε προκήρυξη με ποια κριτήρια έγιναν οι νέες τοποθετήσεις και οι περικοπές. Παράλληλα ρωτήθηκε ο δήμαρχος αν είναι διατεθειμένος στην προκειμένη περίπτωση να κάνει πίσω και να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

  Οι δημοτικές παρατάξεις
   - Παίρνοντας στις τοποθετήσεις ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Στασινός, επισήμανε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το παίρναμε στο ντούκου. «Εδώ πέρα είμαστε μπροστά σε μια Πανελλήνια κατακραυγή και δεν νομίζω ότι μας τιμάει αυτό το θέμα και ως Δήμο και ως Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει το θέμα να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι σοβαρό. Κι εδώ πέρα υπήρξαν καταγγελίες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων και εν προκειμένω όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του παύεται. Οι καταγγελίες έπρεπε να γίνουν με αναφορά και τα ονόματα. Συμφωνώ με την κ. Κιτσαντά ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να το συζητήσουμε σε άλλο συμβούλιο».
   - Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας και πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, δήλωσε ιδιαίτερα θλιμμένος, λέγοντας: «Δυο φορές μαζεύτηκε κόσμος εδώ μέσα όταν ο δήμαρχος προσπάθησε να σπάσει αυγά και ..να συγκρουστεί με τη διαπλοκή! Όταν πέρυσι συζητούσαμε για την παράταση των οχτάμηνων συμβάσεων και είχε ήδη προσλάβει άλλους και έμπαινε θέμα τι θα γίνει με την απόφαση του υπουργείου που έδινε παράταση στους προηγούμενους και μια τώρα με τις καθαρίστριες».
   Ο ίδιος τόνισε ότι διαφωνεί με όσους χαρακτήρισαν το θέμα πολύ σοβαρό. «Είναι πολύ απλό. Είναι όμως καθαρά θέμα ιδεολογικό, θέμα πολιτικό! Αν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να λύσει το θέμα με τις καθαρίστριες. Για μένα δεν θα έπρεπε να ασχοληθεί καθόλου ο δήμαρχος. Από τη στιγμή που ασχολείστε, γι’ αυτό δεν έχουμε πάνω από 18 θέματα στο Συμβούλιο ποτέ».
   Επί του προκειμένου, ο ίδιος τόνισε ότι «Δεν θα έπρεπε να προχωρήσει καν σε όλη αυτή τη διαδικασία για να βολέψει κάποιες περιπτώσεις που ίσως είχε υποχρέωση», λέγοντας ότι ακόμη κι αυτό θεμιτό μπορεί να χαρακτηριστεί όμως όχι κόβοντας από το μεροκάματο των γυναικών αυτών. Υπάρχουν χίλιες δυο άλλες δυνατότητες. «Είστε σε τόσες επιτροπές, συμμετέχετε βάλτε τις κοπέλες αυτές για δυο μήνες μέσα και θα πάρουν τα χρήματα αυτά που δίνεται τώρα κόβοντας από τις άλλες. Ακόμη και τώρα στην Εμποροπανήγυρη θα μπορούσατε να τις απασχολήσετε για ένα διάστημα να καθαρίσουν. Η Έκθεση έχει κέρδη 150.000 ευρώ για το Δήμο θα μπορούσατε να τις απασχολήσετε εκεί να δώσετε το βοήθημα αυτό. Για να μην μιλήσω για τα 100.000 ευρώ που ακόμη περιμένουμε να μας πείτε που δαπανήθηκαν από το Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Κάστρο. Να, τα χρήματα για να κάνετε την κοινωνική πολιτική».
   Τέλος, ο κ. Παπαλέξης κατέληξε ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να εξυπηρετηθούν οι περιπτώσεις που όπως λέει ο δήμαρχος έχουν ανάγκη, τονίζοντας ότι «Αρκεί αυτές να μην είναι περιπτώσεις τρεις στις τέσσερις από ένα και το ίδιο χωριό!». Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο δήμαρχος να ανακαλέσει την απόφαση και ότι δεν είναι θέμα ΔΣ διότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση από το ΔΣ.
   - Η επικεφαλής της «ΔΗΜ.ΡΙ.ΑΛ», Λίτσα Κιτσαντά, δήλωσε ότι κατόπιν τούτου αισθάνθηκε μεγάλη θλίψη και ντροπή. «Ναι μπορώ να πω και ντροπή κ. δήμαρχε διότι μιλάμε για γυναίκες πολλές εκ των οποίων είναι γυναίκες με περισσότερα παιδιά από δυο, τρία και τέσσερα και προσπαθούν με ένα ξεροκόματο των 200 ευρώ των 180, βαριά των 220 να τα βγάλουν πέρα.. και σε αυτές τις γυναίκες κάνουμε αναμόχλευση της φτώχιας μεταφέροντας τις συνθήκες γαλέρας μέσα στο Δήμο. Κι όπως φαίνεται ανοίγετε την κερκόπορτα να συμβεί το ίδιο και σε άλλους δήμους». Η κ. Κιτσαντά ζήτησε να ανακαλέσει, λέγοντας «Ήταν μι κακή επιλογή αυτή που κάνατε κ. δήμαρχε και πρέπει να την πάρετε πίσω. Ανακαλέστε. Έλεος πια νομίζω ότι είναι ντροπή. Σας καλώ εδώ και τώρα να πάρετε πίσω την απόφαση κι αν ήταν άπρεπη η συμπεριφορά στο γραφείο σας όταν ήρθαν να ζητήσετε και συγνώμη». -Ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης Κώστας Παπαϊωάννου ζήτησε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, λέγοντας «Είναι κάνεις εδώ στην αίθουσα από τους δημοτικούς συμβούλους που να μην θέλει μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους; Για να ξεκαθαρίσουμε και τα πράγματα δηλαδή; Είναι λόγος αυτός που γίνεται τώρα; Δηλαδή έχουμε μια καθαρίστρια με χί αίθουσες και 450 ευρώ το ανώτερο και εμείς μοιράζουμε και σε μια άλλη που κι αυτή έχει ανάγκη και τις βάζουμε να παίρνουν από 220;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στο Σώμα και τόνισε ότι πρέπει να ανακληθεί κάθε μεταβολή ως προς την απόφαση αυτή ανακατανομής των αιθουσών και να παλέψουμε όλοι για σταθερή εργασία. «Ούτε βήμα πίσω από την διεκδίκηση για σταθερή εργασία κ. συνάδελφοι. Δεν μπορεί κανένας Δήμος δήμαρχος και να οριοθετεί τι; Ότι μπορούμε να μειώνουμε ακόμη και τις ώρες εργασίας! Τα δίωρα να τα κάνουμε μισή ώρα. Το κάνουν οι ευρωπαίοι, το κάνει η κυβέρνηση, το κάνουν όλοι. Το κάνουν πάνω σε μας κι εμείς τι κάνουμε; Τι στιγμή που προβλέπεται σταθερή εργασία. Δεν το λέμε εμείς. Δεν λέει κανείς ότι δεν χρειάζονται αυτές οι γυναίκες».
   - Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα για συζήτηση του θέματος σε επόμενο συμβούλιο όπως η πρόταση που τέθηκε από τον Π. Στασινό, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή καθότι την 1η Οκτωβρίου όπως επισημάνθηκε θα πρέπει επισήμως να υπογραφούν οι συμβάσεις των καθαριστριών, ενώ και η κ. Κιτσαντά διαφώνησε λέγοντας ότι «Πρέπει να απαντηθεί τώρα αν ο δήμαρχος εμμένει στην απόφαση του».

  Οι διαφοροποιήσεις της Δημοτικής Ομάδας
   - Το λόγο έλαβε ο πρώην αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Παιδείας, Χ. Παπάζογλου, έλαβε το λόγο λέγοντας «Έχω σαν αρχή να μην λειτουργώ ρεβανσιστικά ούτε να διώχνω υπαλλήλους κι εργαζόμενους, που τιμούν με τη δουλειά τους το Δήμο της Άρτας», κι επισήμανε αποδίδοντας τα εύσημα στις καθαρίστριες ότι πέρυσι δέχθηκαν να προσληφθούν και ορισμένες ακόμη περιπτώσεις που είχαν ανάγκη βάση κοινωνικών κριτηρίων. «Θέλω να τις ευχαριστήσω διότι σε μια συζήτηση που κάναμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς πέρυσι συμφώνησαν σε μια περικοπή που κάναμε γα να έχουν όλες 10 με 12 αίθουσες ώστε να πάρουν κι άλλες που είχαν κάποια σοβαρή ανάγκη». Ο ίδιος πρότεινε να γίνει αίτημα προς το υπουργείο ώστε να πληρώνονται και οι κοινόχρηστοι χώροι, γυμναστήρια, γραφεία τουαλέτες για να αυξηθεί το μεροκάματο σε όσες από την μεταβολή αυτή μειώθηκε.
   - Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Λώλος, διαφοροποιούμενος αναφορικά με την πρακτική αυτή και τονίζοντας ότι «Τα εργασιακά είναι ένα πολύ λεπτό θέμα. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να διαταράξουμε την εργασιακή σχέση κάποιου εργαζόμενου. Εάν υπάρχει κάποια με 18 αίθουσες που είναι υπερβολικό τότε εκεί μπορούμε να το δούμε. Αλλά να διαταράξουμε την εργασιακή σχέση σε κάποια που έχει 10,12 αίθουσες και να την πάμε στις 8 εγώ εκεί διαφωνώ. Έχουν κάνει έναν προγραμματισμό σαν οικογένεια και δεν μπορούμε να τον διαταράξουμε. Να βρούμε έναν τρόπο αυτές που έχουν έξι να πάνε στις 12 ναι. Αλλά δεν μπορούμε αυτές που έχουν 12 να τις μειώνουμε στις 8 διότι έχουν έναν οικογενειακό προγραμματισμό που δεν μπορούμε να διαταράξουμε. Είμαι αυτής της άποψης. Είναι λεπτό θέμα και νομίζω ότι πρέπει να το ξαναδούμε με προσοχή».
   - Αμέσως μετά και εν μέσω αναφορών από την κ. Κιτσαντά να ζητά να ανακληθεί η απόφαση από τον δήμαρχο, ο οποίος ζητούσε να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις ανακατανομές πέρα από τις επιπλέον προσλήψεις, πράγμα με το οποίο διαφωνούσαν κι αντιδρούσαν οι εργαζόμενες, και καθώς έμπαινε σε ψηφοφορία η πρόταση του κ. Παπάζογλου για διεκδίκηση από το υπουργείο επιπλέον χρημάτων για τους κοινοχρήστους χώρους, αντέδρασε και ο Ι. Παπαλέξης λέγοντας ότι «Δεν καταλαβαίνω τώρα παίρνουμε απόφαση για να διεκδικήσει ο Δήμος χρήματα από το υπουργείο; Αυτή τη λύση δίνεται άμεσα στο θέμα;», όταν με την αμηχανία να είναι διάχυτη στην Ομάδα της πλειοψηφίας, έλαβε το λόγο και ο Γιώργος Μπαλάγκας, ο οποίος αντί ψήφου, τόνισε με φανερό εκνευρισμό, απευθυνόμενος στο Προεδρείο: «Από τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η συζήτηση αυτή που γίνεται εδώ. Κι όχι να καλούμαστε τώρα εδώ και να στηρίξουμε τι και γιατί; Δεν νομίζω ότι υπάρχει μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο που να συμφωνεί να γίνει περικοπή μισθών».

  Η μπάλα στην εξέδρα
   - Ακολούθησε πρόταση του Κ. Τράμπα να συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση το θέμα, όταν και άρχισαν αντιδράσεις από τους παρόντες εργαζόμενους οπότε ο κύριος Τράμπας διαβλέποντας ότι η τροπή των πραγμάτων ελάμβανε δύσκολη κατεύθυνση διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά και ακολούθως στην επιστροφή στην αίθουσα αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη το απόγευμα. Πιο συγκεκριμένα –και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων: «Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων για τη συζήτηση στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση σχετικά με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων από τις συμβασιούχες καθαρίστριες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ»

πηγή: ΗΧΩ της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.