2 Σεπ 2016

Κι έτσι, αποδείχτηκε ότι «τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά»

246 ζεστά εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία


   Πριν λίγες ημέρες, σε μια συζήτηση που είχα με κάποιον "άπιστο Θωμά", του είχα πει, ότι ο μόνος λόγος που φωνάζουν για τον αριθμό των αδειών, δεν είναι ότι τους πήρε τάχα ο πόνος για την πολυφωνία (λες και στα παλιά 8 κανάλια υπήρχε πολυφωνία -μπετόν αρμέ ήταν), αλλά για να κρατήσουν το τίμημα του διαγωνισμού πολύ χαμηλά.
  Του είχα πει: Φαντάσου να υπήρχαν 8 τηλεοπτικές άδειες προς διάθεση. Θα έμπαιναν οι 8 ενδιαφερόμενοι στο δωμάτιο, θα έδιναν όλοι τους το minimum, δηλαδή 3 εκατομμύρια ευρώ και θα "καθάριζαν" με 8Χ3=24 εκατ.
   Είχα πει, λοιπόν, στον "αμφισβητία" φίλο, ότι πίστευα πως το συνολικό τίμημα, τώρα με τις 4 άδειες, θα ξεπερνούσε τα 80-100 εκατομμύρια, ποσό που μου φαινόταν αρκετά μεγάλο.
   Αλλά, 246 εκατομμύρια; Διακόσια σαράντα έξι; Ούτε εγώ, ο υπεραισιόδοξος δεν το περίμενα.
   Τεράστιο το όφελος για το ελληνικό δημόσιο, για όλους μας δηλαδή. Και για να αντιληφθούν και οι εραστές του Φουρθιώτη και της δραχμής για τι ποσό μιλάμε, 246 εκατομμύρια ευρώ είναι 84 δισεκατομμύρια δραχμές.
   Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, που, αφενός, όπως είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου – και μετά από μια τριακονταετία αυθαιρεσίας – μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον.»
   Και αφετέρου, βάζει στα δημόσια ταμεία 246 εκατομμύρια ευρώ, σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία, όπως τόνισε χθες και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή τής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», διαμηνύοντας πως οι «ερχόμενοι πέντε μήνες θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους» που «μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή».
    Κι έτσι, μετά από 1,5 χρόνου ανηλεούς, συντονισμένου πολέμου, απ' όλες τις πλευρές, αναφορικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι για την κυβέρνηση Τσίπρα ισχύει το «τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.