26 Σεπ 2016

Πλήρωσε την πρώτη δόση ο ΑΝΤ1 - Εκτός διαδικασίας η εταιρεία Καλογρίτσα - Συνεχής ενημέρωση

Έτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης

   Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει». Νωρίτερα, ο όμιλος Καλογρίτσα, που έπρεπε να καταβάλει 17 εκατ. ευρώ, ζήτησε προθεσμία 48 ωρών αλλά η Γ.Γ.Ε.Ε. δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα, καθώς «η σημερινή προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης Καλογρίτσα, σειρά για διεκδίκηση άδειας, σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, έχουν οι επόμενοι κατά σειρά επιλαχόντες, οι οποίοι είναι το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά. Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ. Ο Ι. Σαββίδης, με δηλώσεις του ΕΡΤ, τόνισε ότι θα καταθέσει την πρώτη δόση τις επόμενες ημέρες.
   Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια». Σε περίπτωση που οι προσωρινοί υπερθεματιστές δεν καταβάλλουν σήμερα τα χρήματα, θα χάσουν και τα 3 εκατ., της εγγύησης και φυσικά την άδεια, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος ο οποίος μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ. «Η προκήρυξη το λέει ξεκάθαρα» για το ποιος παίρνει άδεια, συμπλήρωσε ο Λ. Κρέτσος προσθέτοντας ότι οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν με τίποτα τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, αλλά αυτό ήταν συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης, αλλιώς θα διέπραττε απιστία εις βάρος του Δημοσίου. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέχρι να ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό θα έχουμε συνεχείς ενστάσεις, διαμαρτυρίες και προδικαστικές προσφυγές», απάντησε σε ερώτηση για την πορεία της αδειοδότησης σχετικά με τις διαμαρτυρίες των συμμετεχόντων.
   Την ίδια στιγμή, το ποσό των 25.300.000 ευρώ κατέθεσε το πρωί το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί.
   Ήδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή το ΣτΕ αποφαίνεται οριστικά για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού που επιβάλλει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο.
   H συνεχής ενημέρωση με όλες τις σχετικές δηλώσεις και εξελίξεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.