11 Σεπ 2016

Καινοτομία με "άρωμα Τατσιόπουλου" στην 81η ΔΕΘ

SMARTEGE: Διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας, με παιχνίδι εξομοίωσης στις κινητές συσκευές μας

   Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ/ΕΤΑΚ), συμμετέχουν και φέτος στην 81η ΔΕΘ, από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, φιλοξενώντας στο περίπτερό τους (Περίπτερο 15) πρωτοποριακά ερευνητικά αποτελέσματα των εποπτευόμενων ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων, καθώς και καινοτόμα προϊόντα της αποτελεσματικής συνεργασίας της ελληνικής ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με τις επιχειρήσεις.
   Μία από αυτές τις επιχειρήσεις, είναι και η EPIS Ltd, στην οποία συνιδιοκτήτης και R&D Director είναι ο πρώτος μου ξάδελφος, Δρ. Χρήστος Τατσιόπουλος (γιος του αδελφού του πατέρα μου, Βασίλη) ο οποίος σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Bridgport στην Αμερική και πήρε το διδακτορικό του στην Artificial Intelligence and Business Administration. Η EPIS Ltd, λοιπόν, είναι εταίρος, μαζί με τις KINNO και SaiCon, στην εκτέλεση μιας πρωτοποριακής εφαρμογής για κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablets κλπ), της SMARTEGE.
   To SMARTEGE αποτελεί μια εφαρμογή για την εκπαίδευση χρηστών σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση της μεθοδολογίας gamification. Στόχος της εφαρμογής είναι η τροποποίηση της συμπεριφοράς του χρήστη σε θέματα ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από την εκπαίδευση και την συναισθηματική εμπλοκή του με την εφαρμογή.
   Πιο συγκεκριμένα, το έργο SMARTEGE υλοποιεί τη μεθοδολογία gamification διαμέσου κινητών συσκευών στον τομέα της εκπαίδευσης, με τη χρήση εκπαιδευτικού παιχνιδιού. Στο πλαίσιο του έργου, η μεθοδολογία gamification ευθυγραμμίζεται τόσο με εκπαιδευτικές αρχές όσο και με χαρακτηριστικά των κινητών συσκευών, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη εκπαιδευτική αξία της εφαρμογής.
   Η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζεται πειραματικά για την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σε θέματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Το έργο χρησιμοποιεί σύγχρονους τρόπους εκπαίδευσης, όπως εξομοιωτή και βιβλιοθήκες εικονικών ενεργειακών αντικειμένων.
   Κατά αυτόν τον τρόπο ο χρήστης λειτουργεί ενεργά, διαχειρίζεται δεδομένα που λαμβάνει από πραγματικά ή εικονικά εξομοιούμενα αντικείμενα και πηγές, σε πραγματικό χρόνο και καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σε πραγματικό επίσης χρόνο. Το υπό μορφή παιχνιδιού εκπαιδευτικό λογισμικό, θα είναι διαθέσιμο με το πέρας του έργου σε όλο το φάσμα κινητών συσκευών (smartphones, tablet σε Android και σε iOS).
   Το έργο SMARTEGE υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη των Εργαστηρίων Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Eργαστηρίου Κινητού και Ασύρματου Επιχειρείν (ISTLab/Wireless Research Center - WRC) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
   Η εταιρεία EPIS Ltd, είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του λογισμικού, που αφορά τον έλεγχο του εξομοιωτή SCADA και τη διασύνδεσή του με τους αισθητήρες εικονικής πραγματικότητας (virtual reality sensors) που υπάρχουν στο παιχνίδι και την σχετική απεικόνισή τους στο WEB καθώς και των αποτελεσμάτων τους.

Περίσσότερες λεπτομέρειες στο http://www.smartege.gr/.
Η σελίδα στο facebook είναι: https://www.facebook.com/smartege/?fref=ts.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.