29 Σεπ 2016

Επίδομα 520 ευρώ κάθε μήνα σε 2700 φοιτητές με οικονομικά προβλήματα

Κενά διαμερίσματα, ιδιοκτησίας του δημοσίου, παραχωρούνται σε φοιτητές, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες

   Επίδομα 520 ευρώ μηνιαίως ανά φοιτητή που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας, για την υποστήριξη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.
   Το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει το απαιτούμενο ποσό για το πρόγραμμα, που θα χορηγήσει 2700 υποτροφίες για 9 μήνες επί 4 χρόνια. Τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους μέσω του ιδρύματος κρατικών υποτροφιών στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν αίτηση. Τα κριτήρια θα είναι οικονομικά, ανάλογα με τα εισόδημα των οικογενειών των φοιτητών, ωστόσο ακόμη δεν έχουν καθοριστεί.
   Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα, ιδιοκτησίας του δημοσίου, σε φοιτητές, που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες, με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.