28 Σεπ 2016

Οι φορολογούμενοι πληρώσαμε το δάνειο 300.000 ευρώ του Μητσοτάκη - VIDEO

- Αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων
- Και διευθύντρια του Σταϊκούρα και στο Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής

   Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα" Χανίων εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ.    
   Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα Χανίων"; Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί.


   "Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια. Για μας, έπειτα από 90 ημέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα" είπε η Σπ. Παπαγιαννίδου και πρόσθεσε: "Εμείς εποπτικά δεν αναγνωρίζουμε το δάνειο ως στοιχείο δανειακού χαρτοφυλακίου. Δεν μπορεί ένα δάνειο που δεν αποπληρώνεται επί τόσο καιρό να το λαμβάνουμε υπόψη. Είναι σαφέστατα ζημία για την τράπεζα. Πληρώθηκε από τον μέτοχο (της τράπεζας)". "Έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, άρα μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως πλήρωσε ο ελληνικός λαός" επισήμανε ο Ν. Σαντορινιός. "Βεβαίως" απάντησε η μάρτυρας.

Και διευθύντρια του Σταϊκούρα και στο Δ.Σ. της τράπεζας Αττικής 
   Σύμφωνα με καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αικατερίνη Ζευγώλη από την 1η Ιουλίου 2014 «αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας και Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας». Ανέλαβε δηλαδή να ελέγχει τις συνθήκες, τις εγγυήσεις και τους όρους χορήγησης δανείων και αν έκρινε ότι υπάρχει είτε μη συμφέρουσα ή παράνομη δραστηριότητα, να παραπέμπει τις υποθέσεις στο Δ.Σ. της τράπεζας.
   Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Attica Bank, το στέλεχος που καταλαμβάνει τη θέση αυτή αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, δηλαδή εκείνη την εποχή τον Γκίκα Μάναλη.
   Η Αικατερίνη Ζευγώλη όμως δεν απασχολούνταν μόνο στην Attica Bank. Όπως προκύπτει από τα σχετικά ΦΕΚ, διορίστηκε στις 9 Ιουλίου 2012 ως μετακλητή στο υπουργείο Οικονομικών και ορίστηκε συγκεκριμένα «Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα». Υπήρξε δε στενή συνεργάτιδά του μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2014, «ύστερα από την υποβολή αίτησης παραίτησής της». Με άλλα λόγια, η Αικατερίνη Ζευγώλη υπήρξε, όπως υπενθύμισαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής, ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα και κορυφαίο στέλεχος της Attica Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.