4 Σεπ 2016

Προσοχή! Έως 30 Σεπτεμβρίου η δήλωση ακινήτων για το ΤΑΠ στο Δήμο Αρταίων

Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν, ο Δήμος θα προχωρήσει στην βεβαίωση του ανάλογου τέλους με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. 

   Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων, γίνεται γνωστό πως όσοι συμπολίτες δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, πρέπει να το κάνουν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
   Σύμφωνα με το Ν. 2130/93 όλοι οι ιδιοκτήτες οφείλουν να έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία τα ακίνητά τους για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). «Πρόκειται για μια διαδικασία την οποία έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες υποχρέωση να κάνουν, όπως κάνουν ήδη οι περισσότεροι ιδιοκτήτες στις Δ.Ε. του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χριστόφορος Σιαφάκας.
   Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει τα κτίσματα, τα οποία είναι ηλεκτροδοτούμενα -δηλαδή στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν υπάρχει ένδειξη ΤΑΠ- οφείλουν να προσκομίσουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων τα εξής στοιχεία:
 α. Φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ
 β. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
 γ. Φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό
    Όλοι οι ιδιοκτήτες:
 α. Μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων- τα οποία εφ’ όσον δεν έχουν κατοικηθεί απαλλάσσονται επτά χρόνια από τον ΤΑΠ από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας- οφείλουν να προσκομίσουν στην Υπηρεσία τα εξής στοιχεία:
 • Αντίγραφο οικοδομικής αδείας
 • Ακριβή διεύθυνση του ακινήτου και του ιδιοκτήτη
 • Φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό
 β. Οικοπέδων θα πρέπει να δηλώσουν στην Υπηρεσία
 • Ακριβή διεύθυνση οικοπέδου και του ιδιοκτήτη
 • Ακριβή τετραγωνικά του οικοπέδου
 • Φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό
   Σε οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου υποχρεούται ο νέος ιδιοκτήτης να δηλώσει την αλλαγή.
   Σε περίπτωση που δεν δηλωθούν τα ακίνητα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος θα αναγκαστεί να αναζητήσει τα στοιχεία σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και θα προχωρήσει στην βεβαίωση του ανάλογου τέλους με τις αντίστοιχες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
   Πληροφορίες δίνονται από το γραφείο Εσόδων του Δήμου και στα τηλέφωνα 261362272, 261362273.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.