2 Σεπ 2016

Αλέξης Τσίπρας: Μέχρι τελευταίου ευρώ σε ευπαθείς ομάδες τα 246 εκατ. που έδωσαν οι καναλάρχες

- Ομιλία κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης τμήματος της Ολυμπίας Οδού στην χρήση από τους πολίτες
- Ξεχωριστή ημέρα για τη Δυτική Ελλάδα
- Όλγα Γεροβασίλη: Μπλοκαρισμένα έργα για πολλά χρόνια, τα ξεμπλόκαρε η κυβέρνησή μας


   Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έγινε σήμερα η παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού.
   Επίσης, ο κ. Τσίπρας επιθεώρησε τα εργοτάξια κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών), αλλά και των εργασιών ολοκλήρωσης της σήραγγας Κλόκοβας της Ιονίας Οδού (αυτοκινητόδρομος Αντιρρίου-Ιωαννίνων).
   Ο πρωθυπουργός έκανε χαιρετισμό από το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Κιάτο μήκους 20 χιλιομέτρων, που αποτελεί το πρώτο πλήρες τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού.
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιώργος Δέδες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές όλων των κομμάτων Κορινθίας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α΄ και Β΄ βαθμού, εκπρόσωποι επιστημονικών, τεχνικών και παραγωγικών φορέων, εκπρόσωποι κατασκευαστών και των παραχωρησιούχων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης με αρμοδιότητα στα έργα, καθώς και πλήθος κόσμου.
   Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρόκειται για πολύ ευχάριστη στιγμή. Μπλοκαρισμένα έργα για πολλά χρόνια, τα ξεμπλόκαρε η κυβέρνησή μας, μειώνοντας πολύ σοβαρά το τίμημα γι' αυτούς τους μεγάλους άξονες και σήμερα είμαστε στην αρχή του τέλους και, όπως ξέρετε, μέσα στο 2017, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες και το τέλος μιας μεγάλης ταλαιπωρίας, για πολύ μεγάλο αριθμό των Ελλήνων πολιτών».  
   Την ρητή δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκέντρωσε το ελληνικό Δημόσιο από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα κατευθυνθούν στο σύνολό τους στις ευπαθείς ομάδες και την ελληνική κοινωνία διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταθέτοντας για την επόμενη εβδομάδα και την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την αναλυτική παρουσίαση του τρόπου με τον οποίο θα υλοποιηθεί.
   Τα 246 εκατ. ευρώ που αποκομίστηκαν, είναι ένα σημαντικό ποσό σε περίοδο κρίσης, το οποίο δεν είχαμε συνυπολογίσει, είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης τμήματος της Ολυμπίας Οδού στην χρήση από τους πολίτες.
   Τα δύο τρίτα του περίπου θα έχουν εισρεύσει μέχρι το τέλος του χρόνου και το υπόλοιπο ένα τρίτο ως το τέλος του 2017, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
   Αυτά τα κεφάλαια, δεσμεύομαι ότι μέχρι το τελευταίο ευρώ θα κατατεθούν σε έκτακτες δράσεις για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, της κοινωνίας που το έχει ανάγκη.
   Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην επερχόμενη 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως διευκρίνισε.
  Μήνυμα εντός και εκτός συνόρων από τον διαγωνισμό
   Δίνεται ένα μήνυμα, εντός της χώρας και εκτός, όπως εκτίμησε. Εντός, ότι σε αυτόν τον τόπο σταματάει η ανομία και η ασυδοσία και πλέον όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας μπαίνουν κανόνες.
   Ισχύει πλέον η ρήση του λαού «Αν είσαι και Παπάς, με την αράδα σου θα πας» και δεν αφορά αυτό τον υπουργό Επικρατείας, όπως σχολίασε αστειευόμενος. Αφορά αυτούς που ήθελαν να παρεμβαίνουν στο δημόσιο χώρο και τις δημόσιες συχνότητες.
   Ο διαγωνισμός, με το απροσδόκητα υψηλό τίμημα, δίνει ταυτόχρονα το σήμα στους ξένους επενδυτές ότι πλέον, υπάρχουν κανόνες και αδιάβλητοι κανονισμοί, όχι πολιτικά παιχνίδια και κόλπα στην προμήθεια συχνοτήτων σε φίλους και ημέτερους, το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δημόσιο συμφέρον.
 Ξεχωριστή ημέρα για τη Δυτική Ελλάδα
   Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, που βρίσκονται πιθανώς στην πιο αδικημένη πλευρά της χώρας.
   Όχι μόνο παραδίδεται το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, αλλά έπονται άμεσα τα αντίστοιχα της Ιόνιας Οδού, που θα συντομεύσουν κατά πολύ τη σύνδεση της πρωτεύουσας με τις μεγάλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας, είπε ο κ. Τσίπρας.
   Ταυτόχρονα βλέπουμε τους πρώτους καρπούς μίας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο, προσέθεσε.
   Τα 'φερε η συγκυρία, όπως συνέχισε ο κ. Τσίπρας, η ημέρα που επιθεωρούμε και εγκαινιάζουμε τα πρώτα σημαντικά τμήματα αυτών των αυτοκινητοδρόμων, να συμπίπτει με την σημαντική είδηση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.