19 Σεπ 2016

Δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους - άπορους στην Ήπειρο, το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη

- Μέσα από την υλοποίηση του Προγράμματος "Υγεία για όλους"
- Ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει 

   Με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού στην Ήπειρο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για όλους», προγραμματίστηκε το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, ιατρική παρέμβαση σε ανασφάλιστους-άπορους. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν. Ιωαννίνων, την Καρδιολογική Εταιρεία, η οποία έχει υιοθετήσει την Περιφέρεια Ηπείρου.
   Επιπλέον, χάρη στην ευγενική παραχώρηση από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Π.Ν. Ιωαννίνων, το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» υποστηρίζεται με κινητή Γυναικολογική μονάδα, στην οποία είναι ενσωματωμένος και μαστογράφος.
   Η παρέμβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει:
      1. Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμό παιδιών
      2. Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά
      3. Γυναικολογική εξέταση: Μαστογραφία, Pap Test
      4. Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος)
      5. Εμβολιασμό παιδιών προσφύγων στις οργανωμένες δομές: Δολιανά, Κατσικά, Πωγωνιανή, Κόνιτσα, Φιλιππιάδα.
   Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του KEΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, 34 Επιστημονικών φορέων και με την εθελοντική υποστήριξη μιας Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 90 διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς – Ακαδημαϊκούς.
   Παράλληλα, έχουν συσταθεί 7 Επιστημονικές Επιτροπές (1η Υ.ΠΕ) αποτελούμενες από 50 Πανεπιστημιακούς – Ακαδημαϊκούς. Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο κ. Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Άγις Τσουρός, διεθνής σύμβουλος Πολιτικών & Στρατηγικών Υγείας, πρ. διευθυντής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.