24 Αυγ 2016

Όλγα Γεροβασίλη: Απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει το φράγμα της Μεσοχώρας

Τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας και βεβαίως ένα έτοιμο φράγμα, δεν μπορεί να παραμένει άλλο ανενεργό. Ένα έργο που θα δώσει φθηνή ενέργεια και ταυτόχρονα ζωή στην περιοχή

   Η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 212 ετών από το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, χθες, Τρίτη 23 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Σέλτσου, στην κοινότητα Πηγών Άρτας.
   Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:
   "Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε εκείνους που έπεσαν προκειμένου να ελευθερωθεί η χώρα και που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Ημέρα υπενθύμισης ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι διαρκής."


   Η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το φράγμα της Μεσοχώρας, δήλωσε:
   "Ένα σημαντικό αίτημα και της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλλά και πρόθεση της κυβέρνησης, είναι η λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας. Ένα έργο ολοκληρωμένο -και όπως ξέρουμε όλοι εδώ στην περιοχή- δεν δούλεψε ποτέ. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μπει μπροστά το φράγμα, να λειτουργήσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες."
   Και πρόσθεσε, αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό:
   "Το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε ο κ. Σκουρλέτης ως υπουργός, ήταν ότι βρέθηκε μπροστά σε αντιφατικές μελέτες, όσον αφορά το τι θα συμβεί στον οικισμό. Εάν πρέπει να εκκενωθεί ολόκληρος ο οικισμός, εάν πρέπει να εκκενωθεί τμήμα του οικισμού, διότι η περιοχή αυτή θα αποτελέσει κομμάτι της τεχνικής λίμνης. Επειδή οι μελέτες από τους προκατόχους μας ήταν όλες αντιφατικές, το Υπουργείο έχει αναθέσει στο πανεπιστήμιο, την εκπόνηση καινούριας μελέτης, η οποία θα ορίσει το τι θα συμβεί στην περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο εμπόδιο και από εκεί και μετά θα δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις προκειμένου το φράγμα αυτό να λειτουργήσει.
   "Όπως ξέρουμε όλοι τα υδροηλεκτρικά φράγματα είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας και βεβαίως ένα έτοιμο φράγμα, δεν μπορεί να παραμένει άλλο ανενεργό. Ένα έργο που θα δώσει φθηνή ενέργεια και ταυτόχρονα ζωή στην περιοχή. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.