14 Αυγ 2016

Σπουδαίος χορευταράς, με τσαχπινιά και μπρίο, ο Μητσοτάκης

Εύλογοι προβληματισμοί περί... αγρίων κονίκλων!!!

   Τη Δικαιοσύνη τη σέβεται η Ν.Δ., δεν μπορείς να πεις. Να, ας πούμε, για την υπόθεση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, που τον στέλνει ο Άρειος Πάγος κατηγορούμενο για μαγείρεμα του ελλείμματος -δηλαδή της θηλιάς που μας κρέμασε στα Μνημόνια-, κιχ δεν έβγαλε. Και για την υπόθεση Αλαφούζου όμως, αν και έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, το λέει ρητά στον πρόλογο: Σέβεται τη Δικαιοσύνη. Τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν σέβεται, όπως καταλαβαίνουμε. Και της προκαλεί «εύλογο προβληματισμό» η στιγμή της εισαγγελικής παρέμβασης κατά του συμπαθούς ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού.
   Απολαμβάνουμε, όπως καταλαβαίνετε, απίθανα χορευτικά με τον Μητσοτάκη. Διότι να ορκίζεσαι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, να καταγγέλλεις όσους την υπονομεύουν και ταυτόχρονα, τσουπ, με μια στροφή, να το γυρίζεις στον εύλογο καλαματιανό και να συνδέεις μια εισαγγελική απόφαση με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ίδιον σπουδαίου χορευταρά. Και πειθαρχημένου μάλιστα, γιατί ξέρει να ακολουθεί τη χορογραφία με τσαχπινιά και μπρίο, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος που έκανε με δήλωσή του τη σύνδεση τηλεοπτικές άδειες-εισαγγελέας, αυτός που έγραψε τη χορογραφία να πούμε, ήταν ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.
   Είχε ένα μεγάλο δίλημμα η Ν.Δ., για να μιλήσουμε σοβαρά. Από τη μία ο εισαγγελέας, με τη δική του θεσμική διάσταση. Από την άλλη ο Αλαφούζος, με τη δική του μιντιακή κατάσταση. Με ποιον πας; Αφού λοιπόν λέει μια παπάρα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και περί του ελέγχου που πρέπει να γίνει, δίνει μια ξανάστροφη και στη Δικαιοσύνη και στον έλεγχο. Διότι, όταν μιλάει για εύλογο προβληματισμό, και αντιγράφει τις απόψεις του Αλαφούζου περί αδειών και άλλων αγρίων κονίκλων, τρεις παράδες τις κάνει τις γενικούρες της. Θυμίζει εκείνο το παλιό άσμα: Τον άντρα μου τον αγαπώ, τον γείτονα καλύτερα. Όπου καταλαβαίνετε από την ανακοίνωση ποιος είναι ο άντρας και ποιος ο πεταχτούλης γείτονας.
   Με μια απλή προσθήκη στη θέση αρχής ότι «Η Ν.Δ. σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», που επαναλαμβάνεται στην περί Αλαφούζου ανακοίνωση, το πράγμα θα μπορούσε να διορθωθεί. Η Ν.Δ. σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα μπορούσε να λέει. Εύλογη θέση της όμως είναι, εύλογες υποθέσεις, ευλόγως ισχυρών και πλουσίων να ευλογούνται -συγγνώμη, να κρίνονται- από εύλογο δικαστήριο, εύλογου προβληματισμού...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.