31 Αυγ 2016

Μεγάλος χαμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε αδιέξοδο και οδυνηρή θέση έχει περιέλθει η ηγεσία της Ν.Δ. με την επιμονή της να στηρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή το παραθεσμικό σύστημα διαπλοκής, που είχε στηθεί επί δεκαετίες, με επίκεντρο τα ΜΜΕ

   Βουλιάζει στην ανυποληψία η Ν.Δ. και με τη νέα θέση της στο θέμα του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών. Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, με την προσπάθειά της να σταθεί ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά των συμφερόντων της διαπλοκής αλλά και στις εσωκομματικές συγκρούσεις για ένα τόσο κομβικό ζήτημα οδήγησαν την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα νέο φιάσκο.
   Πριν από λίγες ημέρες η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της έλεγε ότι “δεν αναγνωρίζει, δεν νομιμοποιεί και δεν αποδέχεται τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”. Χθες ο Γ. Κουμουτσάκος, προφανώς σε συνεννόηση με τον αρχηγό του, επισημοποιούσε μια άλλη θέση: “Αποδεχόμαστε τις τέσσερις άδειες, αλλά θα προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό για περισσότερες άδειες”.
   Ο Κ. Μητσοτάκης, ανακόλουθος με τη στάση του στο ζήτημα του διαγωνισμού, για να αποφύγει να τοποθετηθεί την ημέρα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, επέλεξε την απόδραση στη... Νεμέα σχολιάζοντας μόνο το θέμα με τον διοικητή της Τροχαίας.
   Όταν πιστεύεις και χαρακτηρίζεις τον διαγωνισμό “σταλινικό”, “σε λογική Βόρειας Κορέας”, όταν οι βουλευτές σου βγαίνουν και λένε ότι “το καθεστώς Τσίπρα είναι χειρότερο κι από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας”, δίνεις μάχη, επιμένεις και επιμένεις ξανά. Δεν πατάς mute στο αλλεπάλληλο ζάπινγκ αλλαγής θέσεων που έχεις επιδοθεί.
   Το βασικό πρόβλημα της Ν.Δ., όπως έχει αποδειχθεί με τα περισσότερα πολιτικά θέματα όσο και τώρα με την αδειοδότηση των καναλιών, είναι ότι έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα. Νέα Δημοκρατία και Κυρ. Μητσοτάκης πιστεύουν ότι πολιτική είναι η... επικοινωνιακή τακτική. Ότι, αλλάζοντας κεντρικά γραφεία και πολιτικές θέσεις ανάλογα με την περίσταση, μπορείς να ξεγελάσεις. Ναι, η Ν.Δ. μπορεί να ξεγελάσει, αλλά μόνο τον εαυτό της.
   Το χειρότερο είναι ότι πιστεύει πως θα βγει αλώβητη όταν μπλέκεται σε επιχειρηματικούς πολέμους και αλλάζει στάση ανάλογα με τα κελεύσματα.
   Οι πολιτικές θέσεις και τα οράματα έχουν πάντα αναφορά στην κοινωνία και όχι στις οικονομικές βαρονίες.
   Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα λογοδοτούν στην κοινωνία. Ο Κυρ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θέλει να λογοδοτεί αλλού. Έτσι όμως θα μετράει μόνο ήττες. Τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτό θέλει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.