21 Αυγ 2016

Βουτιές στις οβίρες, στα 980 μέτρα υψόμετρο, στο Πάπιγκο

Εκεί όπου απολάμβανε τα καλοκαιρινά του μπάνια και ο Αλή Πασάς!!!


   Τη δυνατότητα να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία, το μπάνιο σε 980 μέτρα υψόμετρο, έχει όποιος φτάσει μέχρι τις "Κολυμβήθρες" που βρίσκονται στο δρόμο μεταξύ Μεγάλου και Μικρού Πάπιγκου.
   Εκεί, η διάβρωση των νερών του ρέματος "Ρογκοβού" που κατεβαίνει από την δυτικότερη κορυφή της Τύμφης, τον Λάπατο, δημιουργεί μικρά κοιλώματα, που συγκεντρώνουν το νερό, αλλά και πολλούς μικρούς καταρράκτες.
   Οι "Οβίρες", όπως τις ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι οι μικρές λίμνες που σε κάποιο σημείο σχηματίζει το ρέμα και η μία μικρή λίμνη διαδέχεται την άλλη μέσα από μικρούς καταρράκτες και σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση της περιοχής, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, ιδανικό για εξερεύνηση.
   Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο Αλή Πασάς επέλεγε τις "κολυμπήθρες" Ρογκοβού στο Πάπιγκο για τα καλοκαιρινά του μπάνια, αφού τον γοήτευε η σπάνια και συνάμα άγρια ομορφιά του τοπίου.
   Στον συγκεκριμένο βιότοπο υπάρχει πυκνή βλάστηση με δάσος, που έχει βελανιδιές, οξιές, αρκουδοπούρναρα, κρανιές, οστρυές, φλαμουριές, σφενδάμια και κράταιγους, ενώ, κάτω από τα δέντρα και πάνω στα βράχια, φυτρώνουν σπάνια λουλούδια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.