13 Ιουλ 2016

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την άμεση εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens

- Κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης
- Έρευνα σε βάθος διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Siemens

   Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. O Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.
   Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί αύριο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την Εισαγγελέα κα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.
   Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ' αόριστον.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της Εισαγγελίας είναι η έρευνα να φτάσει σε βάθος, ξεκινώντας από τους εισαγγελείς της προδικασίας και φθάνοντας μέχρι τον προϊστάμενο. Την έρευνα θα διενεργήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.