13 Ιουλ 2016

Νέο σκάνδαλο στο σκάνδαλο της Siemens

- Η Siemens στη... Γη της Εισαγγελίας
- Από τις 13 Μαΐου υπήρχε η μετάφραση του βουλεύματος
- Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία κωλυσιεργία στην υπόθεση της Siemens. Θα βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και θα αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες

* Επ' αόριστον αναβολή της δίκης για τις μίζες της Siemens από πράξεις ή παραλείψεις της Εισαγγελίας Εφετών
* Άμεσος ο κίνδυνος οριστικής παραγραφής των αδικημάτων και αθώωσης των κατηγορουμένων
* Έκθετος ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά την τεκμηριωμένη απάντηση του υπ. Εξωτερικών στις προφάσεις περί μη μετάφρασης του βουλεύματος για τους κατηγορούμενους
* Τεράστια ερωτήματα από τις ανάλογες μεθοδεύσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής
"Είναι προφανές ότι εδώ κάποιοι παίζουν περίεργα παιχνίδια και η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να αναζητήσει ευθύνες. Πάνω απ' όλα, η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλει να μην επιτρέψει να μετατραπεί η δικαστική διερεύνηση σε μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό που δικάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι άλλο από την ίδια την πορεία της διαπλοκής στη χώρα μας".
   Μετά και τη νέα αναβολή, αυτή τη φορά επ' αόριστον, της δίκης για το σκάνδαλο της Siemens, βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση: Να κινδυνεύει να παραγραφεί το μεγαλύτερο οικονομικοπολιτικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν, ως όφειλαν βάσει του νόμου, να... μεταφραστούν τα δικόγραφα. Εγκαίρως και στο σύνολό τους.
   Είναι προφανές ότι εδώ κάποιοι παίζουν περίεργα παιχνίδια και η πολιτεία οφείλει να παρέμβει και να αναζητήσει ευθύνες. Πάνω απ' όλα, η ηγεσία της Δικαιοσύνης οφείλει να μην επιτρέψει να μετατραπεί η δικαστική διερεύνηση σε μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό που δικάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν είναι άλλο από την ίδια την πορεία της διαπλοκής στη χώρα μας.
   Ο γερμανικός τεχνολογικός κολοσσός υπέγραφε χρυσά συμβόλαια προμηθειών και στη συνέχεια “απέδιδε” σε πολιτικούς και κόμματα τα “δώρα” της συμφωνίας. Το κόστος όλο το επωμιζόταν ο κρατικός κορβανάς, δηλαδή οι πολίτες, και στο τέλος, μέσα και από τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου (τόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και για τις άλλες αντίστοιχες), αυτός που στιγματιζόταν ως διεφθαρμένος ήταν η ελληνική κοινωνία συλλήβδην.
   Η Γερμανία κουνούσε το δάχτυλο της... λιτότητας στην κοινωνία “των τεμπέληδων και των διεφθαρμένων” και ταυτόχρονα προστάτευε τον «δικό της», τον Μ. Χριστοφοράκο.
   Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, τα πρωτοπαλίκαρα της Μεταπολίτευσης, μέσα από το δόγμα του “Όλοι μαζί τα φάγαμε”, ιδεολογικοποιούσαν την ομαδική ευθύνη γι' αυτά που εκείνοι αποφάσιζαν ερήμην και εν κρυπτώ από τον ελληνικό λαό.
   Τις μίζες, τις χορηγίες και τα δώρα από τη Siemens δεν τα πήραν οι πολίτες. Αντίθετα, δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περίοδο Σημίτη έχουν ομολογήσει ότι πήραν χρήματα από τη Siemens:
   * Ο Θόδωρος Τσουκάτος, η σκιά του Σημίτη, ομολόγησε ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα για λογαρισμό του ΠΑΣΟΚ.
   * Ο πρώην υπ. Μεταφορών Τ. Μαντέλης ομολόγησε ότι πήρε προεκλογική χορηγία από τη Siemens.
   Η Siemens, όπως έχει αποκαλυφθεί, “χορηγούσε” στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξοπλισμό και ο αρχηγός της Ν.Δ., με το ζηλευτό πόθεν έσχες, πλήρωνε όποτε μπορούσε. Όλως τυχαίως, εξόφλησε τη Siemens μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ' την παρέμβαση εισαγγελέα στην εταιρεία καθώς και την κατάθεση μαρτύρων.
   Για όλους αυτούς τους λόγους η υπόθεση της Siemens είναι μια εβληματική δίκη, στην οποία θα κριθούν όλοι: Θεσμοί, πολιτικοί και κοινωνία.

Νίκος Κοτζιάς: Η ολοκλήρωση της μετάφρασης βουλεύματος για τη SIEMENS απεστάλη στις 13 Μαΐου (Video)
   Τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών μετά των σχετικών αποδείξεων δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το θέμα της καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου.


   Ο κ. Κοτζιάς, ανέφερε ότι η αποστολή της μετάφρασης που ολοκλήρωνε τη διαδικασία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έγινε δύο μήνες πριν, δηλαδή στις 13 Μαΐου 2016, παρά τον αρχικό υπολογισμό ότι θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του Ιουνίου 2016.
   Αυτό πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, μετά από την εντατικοποίηση των εργασιών που επέβλεψε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών να λάβει, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, το δεύτερο μέρος της μετάφρασης του βουλεύματος στις 13 Μαΐου 2016, μετά από το πρώτο μέρος που είχε λάβει τον Νοέμβριο του 2015.
   Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο, στις 13 Μαΐου 2016, υπήρχε και η υποσημείωση ότι με την αποστολή αυτή του δεύτερου μέρους της μετάφρασης ολοκληρωνόταν η διαδικασία για το πακέτο των συνολικά 1087 φύλλων που αντιστοιχούσαν σε 1580 σελίδες μετάφρασης που είχαν αποσταλεί.




Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καμία κωλυσιεργία στην υπόθεση της Siemens
   “Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens” δήλωσε η Όλ.Γεροβασίλη αναφορικά με την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την Τρίτη, λόγω “απουσίας μετάφρασης του σχετικού βουλεύματος”.
   Η ίδια πρόσθεσε ότι “η αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι απαίτηση της κοινωνίας και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή”.
   “Στο πλαίσιο αυτό, θα μεριμνήσει άμεσα και με κάθε διαθέσιμο θεσμικό τρόπο, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της σημερινής εμπλοκής και να αποδοθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες".
   Επιπρόσθετα η κα Γεροβασίλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι το εν λόγω υπουργείο “έχει παραδώσει εγκαίρως τις σχετικές επίσημες μεταφράσεις στην αρμόδια Εισαγγελία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.