29 Ιουλ 2016

«Ανακαλώ», ανακρίβειες και «λαθάκια»: Στην Εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο Γ. Αλαφούζος του ΣΚΑΪ (αναλυτικό ρεπορτάζ)

Ενεπλάκη στα ΜΜΕ επειδή, λέει, αυτά «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» και «δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς», και όχι, θεός φυλάξει, για λόγους κερδοφορίας!!!

   Πολλαπλά λάθη, ανακρίβειες, έωλες κατηγορίες και «ανακαλώ», αλλά και «μπαλιές στην εξέδρα» από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων μέσων ενημέρωσης και κομμάτων


- Σταμάτης όπως... Ερντογάν: «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ με τους ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ»
- ΣΥΡΙΖΑ για την κυνική παραδοχή Σταμάτη: Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια στυγνή μορφή λογοκρισίας (VIDEO)
-  Αλαφούζος διέψευσε Αλαφούζο
   Μπόλικη... μπάλα στην εξέδρα ήταν η τακτική που ακολούθησε ο Γ. Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του προχθές στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες. Παράλληλα, βρήκε πρόθυμους υποστηρικτές στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην επιτροπή και αρκέστηκαν είτε σε ερωτήσεις-χάδι είτε σε ερωτήσεις με αυτονόητες απαντήσεις. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ συχνά απέφευγε να απαντήσει για τα του οίκου του, προβάλλοντας καταγγελίες κατά των ανταγωνιστών του, στρέφοντας αλλού τη συζήτηση.
   Ισως η πιο χαρακτηριστική στιγμή όμως να ήταν η «καταγγελία» που έκανε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ περί «παρουσίας συνεργατών του Ν. Παππά στην εταιρεία του Θ. Καλογρίτσα» (ανταγωνιστή του στην διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών), στην οποία επέμενε μέχρι το διάλειμμα. Αμέσως μετά όμως την απέσυρε, διαψεύδοντας τον εαυτό του.
   O ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ξεκίνησε την κατάθεσή του ισχυριζόμενος ότι ενεπλάκη στα ΜΜΕ επειδή αυτά «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» και «δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς», και όχι για λόγους κερδοφορίας, ένα σαφές δείγμα των ...αγαθών προθέσεων που τον διακατέχουν. Όπως ανέφερε, έχει λάβει δάνεια μόνο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 39,5 εκατ. ευρώ. Μαζί με ένα άλλο, προσωπικό δάνειο -περίπου 7 εκατ. ευρώ- ο συνολικός δανεισμός φθάνει τα 47 εκατ. ευρώ. Ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει τα εξής δάνεια (με βάση έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρός της, Σωκράτης Φάμελος):
   ⇒ Από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 "για την ταμειακή ενίσχυση" του ΣΚΑΪ. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.
   ⇒ Από την Τράπεζα Πειραιώς, 983.000 ευρώ.
   Δείτε τη συνεχή σχετική ενημέρωση του left.gr ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.